Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Από εναλλακτικές γραμμές η ηλεκτροδότηση των Βορείων Προαστίων

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν νωρίτερα σε Ψυχικό, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία, Κυψέλη και Παλαιό Φάληρο.

Προβλήματα παρατηρούνται επίσης και σε περιοχές στο Ίλιον και την Πετρούπολη.

Στο μεταξύ στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα αποφασίστηκε η ενεργοποίηση εναλλακτικών σχεδίων προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια των επόμενων κρίσιμων ωρών και να διασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση της Αττικής και ειδικά των περιοχών στα Βόρεια Προάστια.

Η εικόνα το βράδυ της Τρίτης στο σύστημα ηλεκτροδότησης είναι ότι έχουν αποκοπεί οι κύριες γραμμές μεταφοράς υψηλής και μέσης τάσης του δικτύου, που ξεκινούν από το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι. Οι γραμμές αυτές τροφοδοτούν τις περιοχές Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Βριλήσσια και Κηφισιά, οι οποίες πλέον τροφοδοτούνται από εναλλακτικές διαδρομές από τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης και Αχαρνών. Οι βλάβες αυτές προκαλούν διαταραχές στο δίκτυο μεταφοράς και σύντομες περικοπές ηλεκτροδότησης. Οι κύριες γραμμές ηλεκτροδότησης προβλέπεται να επανέλθουν αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Από το ΥΠΕΝ τονίζεται ακόμη ότι η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης και το προσωπικό όλων των αρμόδιων φορέων είναι σε επιφυλακή και δίνει μάχη υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.