Φωτιά στη Ρόδο: Ακυρώθηκε η εκκένωση στον Απόλλωνα

Με νέα εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ακυρώθηκε το σήμα εκκένωσης του χωριού Απόλλωνα στη Ρόδο.

Πριν από περίπου μία ώρα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης από την πυροσβεστική για προληπτικούς λόγους, δεδομένου ότι ένα από τα μέτωπα της φωτιάς ήταν αρκετά κοντά στο χωριό, ωστόσο ακυρώθηκε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα χωριά Σάλακο, Ελεούσα και Διμυλιά καθώς και το ξενοδοχείο «Έλαφος» στον Προφήτη Ηλία.

Να κηρυχθούν τρεις δημοτικές ενότητες της Ρόδου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζητούν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος Ρόδου

Με κατεπείγον αίτημά τους, με αριθ. πρωτ. 98473/759 προς την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Ρόδου, για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας της εκδήλωσης ισχυρών πυρκαγιών από χθες, οι οποίες συνεχίζονται.

Το αίτημα αφορά τις δημοτικές ενότητες Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του δήμου Ρόδου.

Στο κατεπείγον αίτημα επισημαίνεται ότι λόγω της εκδήλωσης ισχυρών πυρκαγιών σε περιοχές του δήμου Ρόδου, οι οποίες εκδηλώθηκαν κατά την 18η Ιουλίου 2023 και συνεχίζονται, έχει δημιουργηθεί εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, και ως εκ τούτου, ζητείται να κηρυχθούν οι τρεις δημοτικές ενότητες, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ