Φωτιά στα Βίλια: Οι άνεμοι άλλαξαν φορά – Οι φλόγες κατευθύνονται προς τον οικισμό

Δραματικές ώρες στα Βίλια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το πύρινο μέτωπο, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν δυσκολέψει το έργο της πυρόσβεσης. Άλλαξαν κατεύθυνση και πλέον η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τα Βίλια, αφού μετά τη νέα αναζωπύρωση οι φλόγες βρίσκονται κοντά στο χωριό.

Στο μέτωπο επιχειρούν τόσο επίγεια όσο και εναέρια μέσα. Πυροσβεστικά ελικόπτερα κάνουν αυτή την ώρα στοχευμένες ρίψεις προσπαθώντας να αποτρέψουν τις φλόγες από το να φτάσουν στα σπίτια. Για την ώρα δεν έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού και αυτά τη ώρα που το μέτωπο, το οποίο ανησυχεί είναι αυτό που καίει δάσος προς το όρος Πατέρα και ειδικότερα στο τμήμα ανάμεσα στο Παλαιοχώρι και την Οινόη.

Ταυτόχρονα όπως δήλωσε πριν από λίγο η πρώην δημοτική σύμβουλος των Βιλίων, Δήμητρα Κώνστα στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Open οι φλόγες έφτασαν 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ