Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά σταΒίλια μαίνεται, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν για την οριοθέτησή της. Αναγνώστης του enikos.gr, έστειλε βίντεο από τον οικισμό Παλαιοκούνδουρα στη Μάνδρα. Όπως τονίζει το μέτωπο κοντά στην περιοχή είναι τεράστιο, ενώ αν γυρίσουν οι άνεμοι ίσως κινδυνεύσουν σπίτια. Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής φοβούνται τις αναζωπυρώσεις, καθώς το δάσος είναι πυκνό και δύσβατο, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την προσέγγιση του μετώπου από τις επίγειες δυνάμεις. Αυτό συνέβη και χτες με τη μεγάλη αναζωπύρωση που προξένησε τεράστια καταστροφή. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές εστίες διάσπαρτες στα όρια του καμένου με το άκαυτο δάσος, καθώς η περίμετρος της πυρκαγιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Από νωρίς τα εναέρια μέσα κάνουν στοχευμένες ρίψεις σε μια προσπάθεια να οριοθετηθεί η φωτιά, το μέτωπο της οποίας υπολογίζεται στα 20 χλμ.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στην πυρκαγιά στα Βίλια το μέτωπο που ανησυχεί είναι αυτό που καίει δάσος προς το όρος Πατέρα και ειδικότερα στο τμήμα ανάμεσα στο Παλαιοχώρι και την Οινόη, ωστόσο και εκεί από το πρωί δεν υπάρχει μεγάλη φλόγα, αλλά πυκνός καπνός, που είναι ενδεικτικός πως το μέτωπο είναι ενεργό, μέσα στο δάσος.

Καρέ – καρέ η ρίψη νερού από τον Ρώσο “γίγαντα” Ilyushin Il-76

Η ομάδα “11Aviation Videos” δημοσίευσε ένα βίντεο που το θηριώδες αεροσκάφος κάνει ρίψη νερού στα Βίλια, καταγράφοντας καρέ – καρέ την πτήση πάνω από τους καπνούς.

Τα αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76, είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και αποκαλούνται “ιπτάμενα τάνκερ”. Σύμφωνα με τη Ρωσική πρεσβεία, το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δυο δεξαμενές του. Γεμίζει με νερό μέσα σε 12-15 λεπτά, το οποίο ρίχνεται από ύψος έως 50 μέτρα σε 8 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια, 600×100 μέτρα. Χάρη στην υψηλή ταχύτητα που αναπτύσσει, φτάνει γρήγορα ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές. Καθόλου τυχαία το αποκαλούν «υδάτινο βομβαρδιστικό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ