Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μάχη με τις φλόγες στην Στεφάνη, εκκενώνεται το χωριό Λεύκα – Φόβοι και για την Πάρνηθα

Δύσκολη είναι κατάσταση με τη φωτιά στη Βοιωτία και τα βορειοδυτικά της Αττικής και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, τη Στεφάνη και την Οινόη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες.  Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλούνται σπίτια στη Στεφάνη, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά βόρειοι που εμποδίζουν την εξάπλωση στον οικισμό.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά που έκαιγε σε μια χαράδρα στη Στεφάνη, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων. Νέες εστίες ξεπηδούν συνεχώς, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη ώστε να μην φύγει η φωτιά προς την Πάρνηθα. 

Όσο πνέει βόρειος άνεμος, δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, όμως επειδή δημιουργείται μικροκλίμα και έχουμε αναζωπυρώσεις, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο αποφασίστηκε να εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Λεύκα. Η απόφαση ελήφθη, γιατί οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Πρόκειται για έναν πολύ μικρό οικισμό με περίπου 20 σπίτια. Στη Λεύκα βρίσκεται και ένα μοναστήρι, με τους μοναχούς να έχουν ήδη μεταφερθεί από χθες στην Πύλη, σύμφωνα με όσα είπε στο enikos.gr ο Δήμαρχος Τανάγερας Βασίλης Περγαλιάς. 

Σημειώνεται, ότι προς το παρόν στους κατοίκους της περιοχής δεν έχει σταλεί μήνυμα από το 112.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ