Φως στο Τούνελ: Θρίλερ με την εξαφάνιση του Ελληνοκαναδού ιστορικού

Ο Πάτρικ ζούσε τα τελευταία οχτώ χρόνια στη χώρα μας. Είχε σπουδάσει ιστορικός και αγαπούσε την Ελλάδα.

Αφορμή για να αφήσει τα πάντα πίσω του και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα, στάθηκε και μία δυνατή φιλία. Ο Αλέξανδρος, Ελληνοκαναδός, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 2008. Μιλάει στην κάμερα της εκπομπής από το Κουκάκι, την περιοχή όπου έμενε ο φίλος του που αγνοείται.

«Εγώ εργαζόμουν σ’ ένα τομέα που ήθελε κι αυτός να μπει και του έκανα πρόταση εάν θα τον ενδιέφερε να δουλέψει στην εταιρία που ήμουν. Δέχτηκε. Θα εργαζόταν πάνω στον τομέα των εκδόσεων εκπαιδευτικών βιβλίων εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας. Είμαστε πολλά χρόνια φίλοι, οπότε είχε επαφή με την ελληνική κουλτούρα και τον ενδιέφερε ο πολιτισμός και η ιστορία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τον περιγράφει ως έναν πολύ κοινωνικό και έξυπνο άνθρωπο, που προσαρμοζόταν εύκολα, καθώς είχε ζήσει χρόνια στην Αγγλία και είχε ταξιδέψει πολύ στη ζωή του.

«Φαινόταν ότι πήγαινε καλά, παρότι είχε έρθει σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα στα τέλη του 2015, με την κρίση και την αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά, τα πήγε πάρα πολύ καλά. Κατάφερε να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλες εταιρίες και φαινόταν αρκετά ευτυχισμένος», πρόσθεσε ο φίλος του.

Ο Αλέξανδρος μίλησε και για την επικοινωνία που είχε μαζί του, αλλά και για το πότε καταγράφηκαν τα τελευταία ηλεκτρονικά του ίχνη.

«Μετά το Πάσχα, γύρω στις 20 Απριλίου προσδιορίζω την εξαφάνισή του. Από εκείνες τις ημέρες και μετά δεν είχαμε κάποιο νέο του, ούτε εγώ ούτε η οικογένειά του στον Καναδά. Στα τελευταία του μηνύματα ήταν κάπως πιο σύντομος. Ίσως να μην ένιωθε καλά με κάποια πράγματα ή μπορεί να μην ήθελε να δώσει πολλές πληροφορίες για το τι κάνει. Δεν ξέρω. Τελευταία φορά τον είδα ενεργό στο WhatsApp στις 2 Μαΐου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δε φαίνεται να έχει μπει στην εφαρμογή», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ