Φως στο Τούνελ: Τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της κτηνοτρόφου στην Καβάλα – Τι είπε ο αδελφός της 68χρονης

Τα αίτια θανάτου της άτυχης κτηνοτρόφου, που βρέθηκε νεκρή σε χωριό της Καβάλας, περιέγραψε μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Νικόλαος Κιφνίδης.

«Ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα εσωτερικής αιμορραγίας στον πνεύμονα, που προκλήθηκε από τα κατάγματα που υπέστη στα πλευρά και το στέρνο, κυρίως από χτυπήματα που δέχτηκε. Είχε ρήξη σπλήνας, ενώ διαπιστώθηκε ακόμη κάταγμα δεξιάς κλείδας, διάφορες εκχυμώσεις και κακώσεις στην κάτω γνάθο και στα άκρα. Τα χτυπήματα αυτά έγιναν με δύναμη και με θλων όργανο. Θα μπορούσε να προκλήθηκαν από κάποιον μεγαλόσωμο άνθρωπο, εκπαιδευμένο να χτυπάει», ανέφερε ο κ. Κιφνίδης στην εκπομπή.

Αυτό, πάντως, που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως το θύμα είχε μώλωπες προγενέστερους του θανάτου.

«Κάτω από το δεξί μάτι και στο πόδι είχε δύο εκχυμώσεις από χτυπήματα που προκλήθηκαν τις προηγούμενες δύο με τρεις ημέρες από τον θάνατό της. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό, ήταν μήπως έγινε παράσυρση πεζού, αλλά εκεί ούτε με δέκα χιλιόμετρα δεν μπορείς να πας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το μυστήριο με το κριάρι

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο το κριάρι να ευθύνεται για τον θάνατό της άτυχης κτηνοτρόφου, ο ιατροδικαστής είπε: «Πήγαμε στο σημείο για να δούμε το κριάρι, γιατί υπάρχουν στην ιατροδικαστική τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είχε κέρατα όμως και αυτό κάνει πιο δύσκολη τη δουλειά μας, γιατί εάν είχε θα μπορούσαμε πιο εύκολα να πάρουμε δείγμα αίματος, καθώς θα την τρυπούσε σίγουρα. Δεν έχει αποκλειστεί ακόμα το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας».

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε σε πλήρη ακαμψία και θεωρείται πως ήταν νεκρή τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την ανεύρεσή της από τον σύζυγο και τον ανιψιό της.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για να διαπιστωθεί εάν τα χτυπήματά της προκλήθηκαν από κριάρι ή από άνθρωπο, ενώ έχουν ληφθεί δείγματα από τα νύχια και τα ρούχα της.

Το… ύποπτο κριάρι έχει ζητήσει ο ιατροδικαστής να εξεταστεί και από κτηνίατρο, για να διαπιστωθεί η επιθετικότητά του, μάρτυρας της οποίας έγινε και ο ίδιος κατά τη διενέργεια της δεύτερης αυτοψίας στο σημείο.

«Τρελάθηκα όταν…»

Ο Πασχάλης Βαλσαμίδης, αδερφός της 68χρονης κτηνοτρόφου που βρέθηκε νεκρή έξω από το μαντρί της, μίλησε στην εκπομπή της Παρασκευής που ταξίδεψε στο Ποδοχώρι Καβάλας για να ερευνήσει τον μυστηριώδη θάνατο της αδελφής του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η πρώτη του σκέψη όταν άκουσε για το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας, ήταν μήπως συνέβη κάτι με τον σύζυγό της.

«Εξεπλάγην όταν έμαθα για τον θάνατο της αδελφής μου. Στην αρχή έπαθα σοκ. Βρέθηκε λίγα μέτρα από το μαντρί πεθαμένη κάτω από μία ελιά. Μου έδωσαν την αίσθηση ότι ήταν ένας φυσιολογικός θάνατος από παθολογικά αίτια. Είπα να καλέσουν ένα ασθενοφόρο και την αστυνομία αφού βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο.

Πήγε το ασθενοφόρο, διαπίστωσαν τον θάνατο και στη συνέχεια κάλεσαν ιατροδικαστή. Έπρεπε να γίνει νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια. Από το γραφείο τελετών που καθυστερούσαν να παραλάβουν τη σορό, μου είπαν εν ψυχρώ πως πρόκειται για ανθρωποκτονία. Εκείνη την ώρα τρελάθηκα. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω τον ανιψιό της που είχαμε επικοινωνία.

Του λέω ‘δεν πιστεύω να μας έκανε τίποτα ο θείος…’. Με το ιστορικό που υπάρχει, φοβήθηκα. Το μυαλό μου εκεί πήγε γιατί τη φοβέριζε και την χτυπούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχε φύγει πολλές φορές από το σπίτι»

Ο ίδιος, την περιγράφει ως έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, που παντρεύτηκε πολύ μικρή και ήταν μία ολόκληρη ζωή μαζί με τον σύζυγό της, κοντά πενήντα χρόνια. Στο ερώτημα της δημοσιογράφου γιατί δεν έφευγε από το σπίτι για να γλιτώσει τυχόν κακοποιητικές συμπεριφορές, απάντησε:

«Είχε φύγει πολλές φορές από το σπίτι λόγω του κακοποιητικού περιβάλλοντος, αλλά πάντα τα ξαναέβρισκαν και μετά από λίγο φτου και πάλι από την αρχή τα ίδια. Ίσως το γεγονός ότι δεν είχαν κάποιο άλλο ενδιαφέρον και δεν έκαναν παιδιά, να προκαλούσε και τις εντάσεις μέσα στο σπίτι», καταλήγει ο αδερφός της 68χρονης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ