Follie Follie: Με την κατάθεση των πρώτων μαρτύρων άρχισε η δίκη

Ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων η επί της ουσίας διεξαγωγή της δίκης για τους παραποιημένους ισολογισμούς της Folli Follie. Πρόκειται για επενδυτές που παρίστανται στο δικαστήριο προς υποστήριξη της κατηγορίας και είχαν καταθέσει μηνύσεις όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

της Άννας Κανδύλη

Οι μάρτυρες, όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας την Άνοιξη του 2018 οι καταγγελίες του αμερικάνικου fund QCM περί πλασματικών ισολογισμών θεώρησαν ότι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. «Είχα 2.500 μετοχές της Folli Follie. Τις 1.000 τις είχα αγοράσει αρχές Απριλίου του 2018, λίγο πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης του αμερικανικού fund. Έχασα περίπου 40.000 ευρώ… Επέλεξα τις μετοχές της εταιρείας διότι παρακολουθούσα την πορεία της, τα οικονομικά της στοιχεία. Εξίσου σημαντικό κριτήριο ήταν ότι μέτοχοι ήταν οι ιδρυτές της… Δεν πούλησα τις μετοχές αμέσως μετά την έκθεση του fund, διότι η οικογένεια Kουτσολιούτσου διέψευσε ότι υπήρχε πρόβλημα και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έπαιρνε καμία απόφαση για την αναστολή της μετοχής» κατέθεσε μεταξύ άλλων ένας εκ των μαρτύρων.

Η δίκη πάντως θα συνεχιστεί χωρίς την παρουσία της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie καθώς οι δικαστές ακολούθησαν την απόφαση του πρώτου δικαστηρίου που ασχολήθηκε με την υπόθεση, αλλά οδηγήθηκε σε αναβολή λόγω αποχής των δικηγόρων.

Υπέρ της αποβολής της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας τάχθηκαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας Κουτσολιούτσου επικαλούμενοι την προηγούμενη απόφαση που όπως είπαν στις αγορεύσεις τους έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και άρα καταλαμβάνει και την εν εξελίξει δίκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ