Φαρμακοβιομήχανοι: Θα παραδώσουμε τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας

Για θυσία της εγχώριας παραγωγής προς εξυπηρέτηση μεγάλων ξένων οικονομικών συμφερόντων κάνει λόγο η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) απευθύνει ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό, την πολιτική ηγεσία της χώρας και τα μέλη του κοινοβουλίου να ανατρέψουν τους παράλογους σχεδιασμούς των δανειστών, όπως αυτοί αποτυπώθηκαν στη συμφωνία για τα προαπαιτούμενα, που «έκλεισε» το βράδυ της Δευτέρας (16/11/2015).

Αυτή η συμφωνία όπως αναφέρουν οδηγεί σε απόσυρση πολλών προσιτών Ελληνικών φαρμάκων και ανοίγει την πόρτα στην υποκατάστασή τους με ακριβά εισαγόμενα, εκτοξεύοντας τις δαπάνες των ασφαλιστικών Ταμείων και καταστώντας πανάκριβο αγαθό την υγεία των πολιτών. Οδηγεί με ταχύτητα επομένως, σε μη αναστρέψιμη καταστροφή της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, ενός κλάδου που παράγει προστιθέμενες αξίες, ανάπτυξη και απασχόληση.

 

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας αναφέρει:

“Η διαπραγμάτευση με τους εκπρόσωπους των δανειστών σε ό, τι αφορά την πολιτική φαρμάκου κατέληξε σε φιάσκο. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως μια παλαιά απαίτηση των δανειστών για απαξίωση του Ελληνικού φαρμάκου, γεγονός που οδηγεί με ταχύτητα στην διάλυση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.

Η χθεσινή απόφαση δρομολογεί πλέον στην απόσυρση πολλών προσιτών Ελληνικών φαρμάκων και ανοίγει την πόρτα στην υποκατάστασή τους με ακριβά εισαγόμενα, τα οποία θα εκτοξεύσουν τις δαπάνες των ασφαλιστικών Ταμείων και θα καταστήσουν πανάκριβο αγαθό την υγεία των πολιτών.

Και εξηγούμε:

Η απαίτηση των δανειστών για μείωση των τιμών των Ελληνικών φαρμάκων από το όριο των 7,8 ευρώ στο 1 ευρώ, στην πράξη, θα σημάνει την προφανή αδυναμία παραγωγής τους.  Αυτά θα αντικατασταθούν από εισαγόμενα φάρμακα τα οποία στοιχίζουν από 20 έως 50 ευρώ. Αυτά τα ακριβά εισαγόμενα φάρμακα προστατεύουν στην ουσία τα λεγόμενα «προαπαιτούμενα» των δανειστών.

Επιπλέον, οδηγεί σε διάλυση την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους υγιείς πυλώνες ανάπτυξης και απασχόλησης της χώρας μας.

Η Ελληνική διαπραγματευτική ομάδα εκβιάστηκε και δυστυχώς υιοθέτησε μια καταστροφική για την Ελληνική οικονομία πολιτική η οποία, ενώ δεν παράγει δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θυσιάζει την εγχώρια παραγωγή και εξυπηρετεί μεγάλα ξένα  οικονομικά συμφέροντα.

Καλούμε, την ύστατη αυτή στιγμή, τον πρωθυπουργό , την πολιτική ηγεσία της χώρας και τα μέλη του Κοινοβουλίου να ανατρέψουν τους παράλογους σχεδιασμούς των δανειστών και να κρατήσουν στη ζωή έναν κλάδο που παράγει προστιθέμενες αξίες, ανάπτυξη και απασχόληση. Η λύση είναι η άμεση εκπόνηση εθνικής πολιτικής για την υγεία και το φάρμακο, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της χώρας. Οι κατευθυνόμενες και αποσπασματικές πολιτικές οδηγούν σε μη αναστρέψιμη καταστροφή”.

 

Δείτε επίσης:

ΠΕΦ: Οι «θεσμοί» παγιδεύουν την κυβέρνηση, εξοντώνουν το φτηνό ελληνικό φάρμακο και ενισχύουν τις ακριβές εισαγωγές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ