Έχω κατάθλιψη: Τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσω στις ερωτικές σχέσεις;

Έχω κατάθλιψη: Τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσω στις ερωτικές σχέσεις;

Περίπου 18 εκατομμύρια αμερικανοί υποφέρουν από κατάθλιψη και περίπου 20 εκατομμύρια εκτιμάται πως χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για τη σύναψη ερωτικών σχέσεων. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, να υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν και στις δύο κατηγορίες. Η σύναψή μιας ερωτικής σχέσης όμως είναι αρκετά δύσκολη στην περίπτωση ενός ατόμου που υποφέρει από κατάθλιψη. Οι ειδικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά πως όταν κανείς δυσκολεύεται να χαμογελάσει, εάν βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία αναμένεται να είναι χαρούμενος, μπορεί να αισθανθεί ακόμα χειρότερα.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Π. Δρέττας, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Δ/ντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Ένας άνθρωπος λοιπόν που υποφέρει από κατάθλιψη αντιμετωπίζει σαφώς παραπάνω δυσκολίες στην ερωτική του ζωή. Μια νέα σχέση μπορεί για παράδειγμα, να ενισχύσει κάποιες από τις δυσκολίες και τα συμπτώματα που συχνά συνοδεύουν την καταθλιπτική διαταραχή, όπως είναι για παράδειγμα η κόπωση, η ευερεθιστότητα, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η μειωμένη libido.

Για να μπορέσει το άτομο να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της ερωτικής ζωής, είναι σημαντικό να απευθυνθεί σε ειδικό αν δεν το έχει ήδη κάνει.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ