Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 61χρονου στην πλατεία Βάθη – Πώς έφτασαν στα ίχνη του δράστη

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται ο δράστης της δολοφονίας του 61χρονου Βούλγαρου, στην πλατεία Βάθη, στις 7 Ιουνίου 2023.

Πλατεία Βάθη: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 61χρονου

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από έρευνες και περαιτέρω ανάλυση πληροφοριών και δεδομένων από την προανάκριση, ταυτοποιήθηκε ο δράστης του εγκλήματος και συνελήφθη στα Εξάρχεια το απόγευμα της Πέμπτης (15/6). Πρόκειται για έναν 61χρονο αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ρούχα, παπούτσια, αλλά και το σακίδιο πλάτης που έφερε κατά την διάπραξη της δολοφονίας.

Σημειώνεται ότι για τον εντοπισμό και την σύλληψή του είχε συσταθεί ειδική επιχειρησιακή ομάδα στην ΕΛ.ΑΣ.

Δολοφονία στην Πλατεία Βάθη: Μαχαιριά στο στήθος δέχθηκε ο 61χρονος – Πού στρέφονται οι έρευνες

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας

Αναλυτικά, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τα εξής:

«Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 61χρονου αλλοδαπού, που έλαβε χώρα ξημερώματα της 7-6-2023 στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα.

Πλατεία Βάθη: Ένας νεκρός έπειτα από άγρια συμπλοκή

Ειδικότερα, το θύμα εντοπίστηκε νεκρό σε υπαίθριο χώρο υγειονομικού καταστήματος να φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στη θωρακική χώρα.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και προανακριτικά δεδομένα, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη της επίθεσης.

Πρόκειται για 61χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μετά από σχετικές έρευνες εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (15-06-2023) στα Εξάρχεια από ειδική επιχειρησιακή ομάδα, που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό.  Από την κατοχή του κατασχέθηκαν είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και σακίδιο πλάτης, που έφερε κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση και σε βάρος του 61χρονου εκδόθηκε σχετικό ένταλμα, με το οποίο συνελήφθη και θα οδηγηθεί αρμοδίως».

Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία

Τις προηγούμενες ημέρες ένα βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του 61χρονου στην πλατεία Βάθη, είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Στα αποκλειστικά πλάνα που δημοσίευσε η ΕΡΤ, φαίνεται ο δράστης να πλησιάζει τον άτυχο Βούλγαρο, να τον χτυπάει στο κεφάλι και στη συνέχεια να τον μαχαιρώνει στο στήθος.

Υπενθυμίζεται πως ο 61χρονος Βούλγαρος εντοπίστηκε νεκρός, μέσα σε μια λίμνη αίματος, λίγο πριν από τις 05:00, τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/6). Ο δράστης, μετά το έγκλημα, τράπηκε σε φυγή προς την οδό Καποδιστρίου.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ