Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης επικίνδυνων αναβολικών με τζίρο 2 εκατ. ευρώ

Έντεκα άτομα, 8 άνδρες και 3 γυναίκες, συνελήφθησαν από την αστυνομία για παρασκευή και διακίνηση επικίνδυνων σκευασμάτων αναβολικών, τα οποία διένειμαν σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τζίρο που εκτιμάται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η σπείρα δρούσε τα τελευταία πέντε χρόνια και έφτιαχνε σε δύο εργαστήρια άκρως επικίνδυνα σκευάσματα, χάπια και αμπούλες, τα οποία έδιναν στους ενδιαφερόμενους.

Ανάμεσα στους 8 άνδρες που έχουν συλληφθεί είναι και ένας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας του τμήματος Αθλητικής Βίας.

Τα δύο παρασκευαστήρια βρίσκονταν στην Αττική, ενώ τις πρώτες ύλες για τα αναβολικά τα προμηθεύονταν από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα μέλη δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός, ενώ και στις μεταξύ τους συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΛΑΣ, αναφέρουν μεταξύ τους ότι τα σκευάσματα που έφτιαχναν προκαλούσαν πρόβλημα στην καρδιά και θα έπρεπε να αλλάξουν δοσολογία.

Η σπείρα είχε δύο αρχηγούς, έναν μαθηματικό, ο οποίος έχει συλληφθεί και έναν διαπιστευμένο μάνατζερ ποδοσφαίρου, απόφοιτο πανεπιστημίου.

Κάτω από αυτούς, στην ιεραρχία, βρίσκονταν δύο ζευγάρια. Ο ένας εκπαιδευτικός Πληροφορικής και ο δεύτερος ηλεκτρολόγος μηχανικός, μαζί με τις συζύγους τους.

Οι ντίλερ και οι μεταφορείς ήταν αμέσως μετά, οι οποίοι για τις «υπηρεσίες» τους αποκόμιζαν περί τα 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Ο συλληφθείς αρχηγός, μαθηματικός, κρατούσε τα χρήματα της σπείρας στο στρώμα του, τα οποία πρωτίστως τα είχε μετατρέψει σε βρετανικές λίρες.

Ο αστυνομικός που συνελήφθη, έδινε πληροφορίες στη σπείρα για τα αυτοκίνητα που τους παρακολουθούσαν και τους ενημέρωνε σε ποιους ανήκουν.

Τα εργαστήρια που γινόταν η παρασκευή των επικίνδυνων σκευασμάτων τα ονόμαζαν «εξοχή», ενώ την αποθήκη που κρατούσαν τα χάπια και τις αμπούλες, και που βρισκόταν στο Κολωνάκι, την ονόμαζαν «γραφείο».

Διαβάστε επίσης:

Στις φλόγες ιστιοφόρο στο Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μυστήριο με τον θάνατο 35χρονης στη Μεσσηνία – Βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ