Έτσι δρούσε η οικογενειακή συμμορία που «ξάφριζε» μαγαζιά με κινητά – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Συμμορία που διέπραττε κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας σε Αττική και Εύβοια εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη 11 μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και μια 48χρονη, που θεωρείται η αρχηγός του κυκλώματος. Συγκεκριμένα, μέλη της συμμορίας ήταν η γυναίκα, οι γιοι της και οι… νύφες της.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 33 περιπτώσεις κλοπών, ενώ κατασχέθηκαν καραμπίνα, πιστόλια, πλήθος κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνι.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2023. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος,  απείθειας και των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2022. Στόχος τους, ήταν η διάπραξη κλοπών από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας.

Ο τρόπος δράσης των μελών του κυκλώματος

Σχετικά με τον τρόπο δράσης (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης κινούμενα σε ομάδες πολλών ατόμων εντόπιζαν καταστήματα – στόχους. Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτά ανά δυάδες και ενώ απασχολούσαν τους υπαλλήλους, ένα από τα μέλη απενεργοποιούσε τους αισθητήρες των συναγερμών και αφαιρούσε προϊόντα.

κύκλωμα κλοπές

Παράλληλα, διακριβώθηκε ο ρόλος κάθε μέλους της οργάνωσης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αρχηγός του κυκλώματος ήταν μία γυναίκα, η οποία ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση και συντονισμό των κλοπών, τον εντοπισμό των καταστημάτων – «στόχων», τον καθορισμό της σύνθεσης και την στρατολόγηση άλλων μελών.

Ένα άλλο μέλος, ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, αναλάμβανε μέσω του πελατολογίου του την περαιτέρω διάθεση των κλοπιμαίων, ενώ
τα υπόλοιπα μέλη είχαν επιχειρησιακό ρόλο κατά τη διάρκεια των κλοπών.

Τα κατασχεθέντα

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές σε τέσσερα σπίτια, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

  • πιστόλι με γεμιστήρα και πιστόλι ρέπλικα,
  • ημιαυτόματη καραμπίνα,
  • ξιφίδιο, μαχαίρι και φυσίγγιο,
  • 2 αυτοκίνητα,
  • 5 ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικό πατίνι,
  • πλήθος κινητών, καρτών sim και ηλεκτρονικών συσκευών (tablet, φορητός υπολογιστής, κλπ),
  • συσκευασίες κινητών τηλεφώνων
  • πλαστή ταυτότητα και άδεια οδήγησης,
  • κάρτες τραπέζης και βιβλιαρίων διαφόρων τραπεζών και
  • μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ