Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

Συνελήφθησαν τρία μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην Κέρκυρα καθώς και ένας ακόμη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν 352 γραμμάρια κοκαΐνης , 3,5 κιλά κάνναβης σε 44 συσκευασίες και ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 2 μέτρων.

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ύστερα από συστηματική πολύμηνη έρευνα, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Κέρκυρα.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί σε περιοχή της βόρειας Κέρκυρας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας  τέσσερις άνδρες, ηλικίας 56,28,26 και 22 ετών.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, αυτοφώρου διαδικασίας, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς και για τον τέταρτο συλληφθέντα για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε η συστηματική δραστηριοποίηση του κυκλώματος το τελευταίο εξάμηνο περίπου, τα μέλη του οποίου ενεργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης.

Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι ο 56χρονος, που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, διέθετε δύο εμπορικές επιχειρήσεις σε περιοχές της βόρειας Κέρκυρας, τις οποίες χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνες» και μαζί με τον 26χρονο και τον 28χρονο επιδίδονταν στην συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς και στα δύο καταστήματα «βιτρίνες», παρουσία δικαστικού λειτουργού, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

44 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους τρεισήμισι κιλών περίπου

8 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 352 γραμμαρίων περίπου

μία ηλεκτρονική ζυγαριά

102 χάπια απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων

ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 2 μέτρων περίπου

δύο στιλέτα

δώδεκα κινητά τηλέφωνα

ένα πιστόλι μπρελόκ, με επτά φυσίγγια

ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια και

ένα σπρέι πιπεριού

Η έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ