Εξάρθρωσαν «επιστήμονες» διαρρήκτες

Εξάρθρωσαν «επιστήμονες» διαρρήκτες

Μια «επιστημονικά» οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα, ηλικίας 32 ως 36 ετών, εκ των οποίων πέντε ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών. Η σπείρα ενέχεται και στη διάρρηξη των γραφείων του συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2013.

Συγκεκριμένα, οι διαρρήκτες αφού εισήλθαν αρχικά σε επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων και εκμεταλλευόμενοι τη γειτνίασή του με τον προεπιλεγμένο στόχο, αναρριχήθηκαν στον πρώτο όροφο του διπλανού κτιρίου, όπου στεγάζονταν τα γραφεία του συνδέσμου.

Εκεί, αφού έθεσαν εκτός λειτουργίας το σύστημα συναγερμού και τις κάμερες ασφαλείας, μετέφεραν το χρηματοκιβώτιο από το γραφείο διοίκησης σε «τυφλό σημείο», χωρίς παράθυρα, και το παραβίασαν χρησιμοποιώντας συσκευή κοπής μετάλλων, μίξεως οξυγόνου-ασετιλίνης.

Τόσο στο συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο όσο και στα υπόλοιπα γραφεία που παραβιάστηκαν και ερευνηθήκαν από τους δράστες υπήρχαν μόνο υπηρεσιακά έγγραφα και είδη, τα οποία δεν αφαιρέθηκαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ