Εξαπατούσαν ηλικιωμένους… στο όνομα της Εκκλησίας

Με κάλυψη την Εκκλησία, τέσσερα άτομα εξαπατούσαν ηλικιωμένους στο Ηράκλειο της Κρήτης «ξαφρίζοντας» από τα σπίτια τους χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 5.520 ευρώ.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία 74χρονης στις 28 Ιανουαρίου η οποία ανέφερε στην αστυνομία ότι δύο γυναίκες παρουσιάστηκαν στο σπίτι της λέγοντας ότι άνηκαν στον εκκλησιαστικό χώρο και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ.

Χθες οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου εντόπισαν τέσσερα άτομα, δύο γυναίκες, 30 και 20 ετών, και δύο 21χρονους που φαίνεται ότι είχαν ως… επάγγελμα την εξαπάτηση των ηλικιωμένων.

Μετά από την έρευνα των διωκτικών αρχών προέκυψε ότι τα τέσσερα αυτά άτομα έχουν εμπλακεί σε τρεις συνολικά υποθέσεις κλοπής κι εξαπάτησης σε βάρος τεσσάρων ηλικιωμένων, 73 έως 86 χρόνων.

Όπως διαπιστώθηκαν οι δύο γυναίκες παρουσιάζονταν στα σπίτια των ηλικιωμένων και στο όνομα της… Εκκλησίας, τις έκαναν ν’ ανοίξουν τα σπίτια τους.

Οι δύο γυναίκες έμπαιναν στο σπίτι και με την μέθοδο της απασχόλησης έκλεβαν ότι μπορούσαν και έφευγαν με ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο 21χρονοι.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις.

 

Διαβάστε επίσης:

Λογαριασμοί πιο μυστικοί και από τις offshore

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνος-Αθήνα

Στους δρόμους του Πειραιά αναζητούν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ