Εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες και «εξαφάνιζαν» χρήματα από λογαριασμούς – Τέσσερις συλλήψεις

Σε τέσσερις συλλήψεις μελών κυκλώματος, που εξαπατούσε πολίτες αποσπώντας τους χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις που έγιναν σε περιοχές της Αττικής, το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ένας 51χρονος αλλοδαπός και τρεις Έλληνες, ηλικίας 48, 50 και 48 ετών σε Νίκαια, Πέραμα και Περιστέρι.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος μεγάλης αξίας, απάτης με υπολογιστές και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί από το 2020 στην εγκληματική οργάνωση.

Τα μέλη της οργάνωσης, αποκτώντας πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών (e-banking) χρηστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των θυμάτων σε λογαριασμούς μελών της οργάνωσης και στη συνέχεια σε εταιρείες που διαχειρίζονταν μέλη της, με σκοπό την περαιτέρω νομιμοποίηση των παραπάνω εσόδων.

Όπως εκτιμάται, το συνολικό χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση ανέρχεται σε 124.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ