Εξαδάκτυλος: Γιατροί καλούνται να επιλέξουν ποιος ασθενής θα μπει σε ΜΕΘ

Δήλωση “βόμβα” έκανε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθώς παραδέχθηκε ότι σε κάποια νοσοκομεία της χώρας γίνεται επιλογή ασθενών με κορονοϊό που θα εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι οι γιατροί στη διάρκεια πανδημιών έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες επιλογές. Ερωτηθείς εάν “υπάρχουν περιοχές της χώρας στις οποίες οι γιατροί καλούνται να επιλέξουν ποιος ασθενής θα μπει σε ΜΕΘ, απάντησε:  “Αυτό είναι μια πραγματικότητα για το ιατρικό επάγγελμα δεν είναι κάτι καινούργιο, τώρα όμως είναι πιο έντονο”.

“…Φανταστείτε, τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση ανάγκης διασωλήνωσης ενός 60χρονου πλήρως εμβολιασμένου και ενός 45χρονου ανεμβολίαστου. Μπορείτε να διανοηθείτε τη δυσκολία του πράγματος; Διότι αν μεν έχουμε να κάνουμε με έναν 100 ετών και ένα νέο 20 ετών, αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι και πολύ δύσκολη -η σε κάθε περίπτωση- βαριά απόφαση που καλείται να πάρει ένας γιατρός. Δεν είναι όμως πάντοτε έτσι” είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έστειλε για μια ακόμη φορά μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, καλώντας όλους όσοι έχουν επιφυλάξεις, να συλλογιστούν ότι η πίεση στο σύστημα υγείας “θα μπορούσε να αποφευχθεί αν περισσότεροι συμπολίτες μας είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν…..”

Εξαδάκτυλος

“Ο ιός έχει μεγάλη διασπορά, θα τον συναντήσουμε εμβολιασμένοι ανεμβολίαστοι και γι αυτό το λόγο, ο εμβολιασμός αποτελεί το μοναδικό μας όπλο” τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, έκανε λόγο για “ανάγκη εξεύρεσης λύσης με στόχο τον περιορισμό της κυκλοφορίας του ιού”.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, το πρόβλημα του περιορισμένου εμβολιασμού εντοπίζεται κυρίως σε ηλικίες άνω των 50 ετών, οι οποίες έχουν ανταποκριθεί θετικά σε ποσοστό 72 με 73%.

Τι είπε ο Εξαδάκτυλος για την Εκκλησία

Την ίδια ώρα, στηλίτευσε τη στάση μέρους της Εκκλησίας και όχι της επίσημης Ιεραρχίας, που όπως είπε τοποθετείται υπεύθυνα και εποικοδομητικά, για το γεγονός ότι “θέτουν το ζήτημα στη βάση της πίστης και όχι της επιστήμης, οπότε εκεί κλείνει η όποια συζήτηση”.

Τέλος, σε σχέση με το ενδεχόμενο επιστροφής στο Σύστημα Υγείας των υπό αναστολή υγειονομικών, εκτίμησε πως πρέπει να ενταχθούν και να στελεχώσουν τις μονάδες covid και μόνον αυτές.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.