Εύβοια: Κοριός τσίμπησε μωράκι 5 μηνών – Γέμισε με κόκκινα εξανθήματα

Ιδιαίτερη ανησυχία και στην Εύβοια προκαλούν οι κοριοί. Πληθαίνουν οι αναφορές ότι κοριοί εντοπίζονται όλο και συχνότερα στα κλινοσκεπάσματα σπιτιών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, evima.gr, κοριός τσίμπησε ένα μωράκι μόλις 5 μηνών σε διαμέρισμα στην Χαλκίδα, όπως είπαν οι γονείς του.

Το σπίτι, αξιοποιούνταν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ως Airbnb. Προφανώς και λόγω μη κατάλληλης αποστείρωσης – απεντόμωσης του χώρου το διαμέρισμα «απέκτησε νέους ενοίκους», τους κοριούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τσιμπήσουν το 5 μηνών αγοράκι και να γεμίσει με κόκκινα εξανθήματα που παρέπεμπαν σε «γάζωμα» από κουνούπια.

Οι γονείς του, μη καταλαβαίνοντας τι του συμβαίνει αρχικά, και πιστεύοντας πως πρόκειται για κάποια αλλεργική αντίδραση σε  σκνίπα ή κουνούπι το μετέφεραν στον παιδίατρο ο οποίος τους ενημέρωσε πως τα σημάδια είναι αποτέλεσμα τσιμπήματος κοριού.

Ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε το Σάββατο στο ζήτημα των κοριών, μέσω ανάρτησης στο facebook, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από το τσίμπημά τους αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακρής έγραψε: «Εύλογα προκαλούν ανησυχία αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού. Οι κοριοί δεν είναι ξενιστές μεταδοτικών ασθενειών, όπως τα κουνούπια, με εξαίρεση την νόσο του Chagas, η οποία όμως δεν ενδημεί στη χώρα μας. Το τσίμπημά τους, βέβαια, μπορεί να προκαλέσει από ήπια φαγούρα μέχρι δευτερογενή δερματική λοίμωξη και, σπανιότερα, αλλεργικό σοκ».

Πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζεται συμπτωματικά με αντιισταμινικές ή κορτιζονούχες κρέμες. Και για να ευθυμήσουμε λιγάκι: Οι κοριοί όταν νιώσουν κίνδυνο παριστάνουν ότι είναι νεκροί. Η έκφραση «παριστάνει τον ψόφιο κοριό» είναι πέρα για πέρα αληθινή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ