Εύβοια: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου

Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε το πρωί της Πέμπτης, στην παραλία Αχλαδιού, στην Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η σορός του εντοπίστηκε σε βάρος 52 μέτρων και ανασύρθηκε μέσα από την άτρακτο από άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών.

Ελικόπτερο Super Puma, βατραχάνθρωποι, δυνάμεις του Λιμενικού και εθελοντές συμμετείχαν στις έρευνες, τις οποίες χθες δυσχέραιναν οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, η θολή θάλασσα, τα ρεύματα και τα φερτά υλικά.

Από την Πέμπτη τα σόναρ των σκαφών του Λιμενικού Σώματος φέρεται να είχαν εντοπίσει τμήματα από την άτρακτο του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να αρχίσουν μεγάλες έρευνες σε βάθος 50 με 70 μέτρων για να βρεθούν τα συντρίμμια αλλά και ο χειριστής.

Εύβοια: Νεκρός ο χειριστής του αεροπλάνου

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το Μαντούδι και κατευθυνόταν προς τον Βόλο. Ο πιλότος ήταν πολύ έμπειρος και είχε προϋπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένο ένα άτομο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως επρόκειτο να παραλάβει έναν πολύ γνωστό εφοπλιστή.

 

Στο βίντεο που δημοσίευσε τα enikos.gr φαίνεται το ελικόπτερο να πετάει πολύ χαμηλά και κάποια στιγμή «χάνεται» μέσα στην καταχνιά μέχρι που πέφτει στη θάλασσα.

Όπως λένε οι ειδικοί, πιθανόν ο χειριστής να «κλείστηκε ξαφνικά από τον καιρό». Λόγω της κακοκαιρίας Elias, η βροχή ήταν ισχυρή και η ορατότητα πολύ περιορισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστα μετά την απογείωση από το Μαντούδι ο χειριστής ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, αμέσως μετά χάθηκε από τα ραντάρ και σήμανε συναγερμός στις αρχές.

Το Agusta Bell απογειώθηκε από ελικοδρόμιο στις Αφίδνες στις 08:00 το πρωί. Η ενημέρωση προς τις Αρχές Εναέριας Κυκλοφορίας ήταν ότι κατευθύνεται στο Μαντούδι.

Στις 09:00 προσγειώθηκε στο χωριό της Β. ΕύβοιαςΣτις 10:13 ο χειριστής ενημέρωσε ότι απογειώνεται με προορισμό τη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου κι από εκεί θα επέστρεφε τη βάση του στην Αττική. Στο σχέδιο πτήσης που είχε υποβληθεί αναφερόταν ότι κατά την επιστροφή θα ήταν ακόμη ένα άτομο ως επιβάτης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ