Έβρος: Μεγάλος αριθμός μεταναστών εντοπίστηκε στη γέφυρα Μαρασίων – Ανάμεσά τους βρέφη και έγκυες – ΒΙΝΤΕΟ

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες μεταξύ των οποίων και βρέφη λίγων μηνών εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής (4/8) στην γέφυρα του Άρδα ποταμού, στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πρόσφυγες ξεπερνούν τους 200 και στην πλειοψηφία τους είναι γυναικόπαιδα. Είναι χαρακτηριστικό πως ανάμεσά τους βρίσκονται πολλά βρέφη 3 και 4 μηνών, γυναίκες σε εγκυμοσύνη, παιδάκια με σύνδρομο Down, άτομο με επιληψία και ένας ενήλικας με τεχνητά μέλη. Οι περισσότεροι δηλώνουν Συριακής καταγωγής.

Κατά δήλωσή τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, περιφέρονται εδώ και 3-4 μέρες χωρίς νερό και φαγητό. Τους παρασχέθηκαν τα απαραίτητα, ενώ ασθενοφόρο παρέλαβε ευάλωτα άτομα που είχαν ανάγκη φροντίδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες μεταφέρονται με λεωφορεία στο ΤΣΦ Χειμωνίου για την πρώτη καταγραφή και ανάλογα με την χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου ενδέχεται να μεταφερθούν εκεί, για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Βίντεο από τους μετανάστες που εντοπίστηκαν στη γέφυρα Μαρασίων μεταδίδει το thrakinea.gr, σημειώνοντας πως στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, εκπρόσωπος της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ και μεταφραστής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ