Έτσι δρούσε η συμμορία που είχε “ρημάξει” καταστήματα στα Νότια Προάστια – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Τουλάχιστον 29 διαρρήξεις σε καταστήματα στα Νότια Προάστια είχαν διαπράξει το τελευταίο πεντάμηνο τα μέλη συμμορίας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. “Χτυπούσαν” κυρίως σε Αργυρούπολη, Ελληνικό, Άλιμο και Γλυφάδα. Πρωινές ώρες έσπαγαν με χαρακτηριστική ευκολία τις κλειδαριές, έμπαιναν μέσα στο κατάστημα, έπαιρναν ό,τι έβρισκαν και μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό γίνονταν “καπνός”. Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί η δράση τους σε έξι κλοπές από αυτοκίνητα, ενώ η λεία της συγκεκριμένης συμμορίας ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.

Οι δράστες της συμμορίας καταγράφονται σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε η ΕΡΤ.

Ο τρόπος δράσης τους

Οι αστυνομικοί προχώρησαν πρωινές ώρες της Δευτέρας σε τρεις συλλήψεις – δύο 26χρονων αλλοδαπών ηλικίας 26 ετών και μιας 21χρονης ημεδαπής – στην Ηλιούπολη και στο κέντρο της Αθήνας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει συμμορία από τον περασμένο Ιανουάριο, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, ο ένας εκ των ανδρών τις πρώτες πρωινές ώρες που τα καταστήματα είναι κλειστά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με χειρουργική μάσκα κινούνταν πεζός στις περιοχές Ηλιούπολης, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, αναζητώντας το κατάστημα-στόχο.

Όταν το εντόπιζε, το προσέγγιζε και παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου, εισέβαλε σε αυτό και αφαιρούσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο χρήματα από την ταμειακή μηχανή, ηλεκτρονικές συσκευές και εμπορεύματα του καταστήματος.

Στη συνέχεια, μετέφερε άμεσα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, σε διαμέρισμα-καβάτζα που διατηρούσε με τους συνεργούς του στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα απέκρυπταν προσωρινά, προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να τα πουλήσουν. Επίσης, τα μέλη της συμμορίας στόχευαν και σε κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Όπως προαναφέρθηκε, από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 29 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα και έξι περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα. Από έρευνες έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί πολλά εμπορεύματα από καταστήματα.

Σημειώνεται ότι οι δύο 26χρονοι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ