Έτσι δρούσε η συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας που ανατίναζε μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Πρόκειται για τη σπείρα που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. περνώντας χειροπέδες σε πέντε άτομα που ευθύνονται για 27 εκρήξεις, με λεία που ξεπερνά τα 900.000 ευρώ.

Στο βίντεο που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, φαίνονται δύο άτομα να τοποθετούν εκρηκτικά σε ΑΤΜ στην Κηφισιά. Απομακρύνονται από το σημείο τροχάδην και έπειτα από πέντε δευτερόλεπτα σημειώνεται η έκρηξη. Επιστρέφουν άμεσα στο σημείο και με γρήγορες κινήσεις ψάχνουν τα χρήματα. Από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και την περασμένη Πέμπτη είχαν ανατινάξει δεκάδες ΑΤΜ σε Αθήνα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αργολίδα και Αχαΐα, ενώ έκλεβαν και αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη που χρησιμοποιούσαν στις “επιχειρήσεις” τους ούτως ώστε να μπορούν να φεύγουν γρήγορα από τα σημεία που χτυπούσαν και βέβαια να ξεφεύγουν από τις Αρχές σε περίπτωση καταδίωξης.

Έπειτα από πολύμηνες συντονισμένες έρευνες, λοιπόν, οι πολύπειροι αστυνομικοί του τμήματος Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής κατόρθωσαν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να τους συλλάβουν. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ιδιαιτέρως επικίνδυνους κακοποιούς, οι οποίοι κυκλοφορούσαν πάντα βαριά οπλισμένοι. Τα ξημερώματα της 11ης Φεβουαρίου, μάλιστα, είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς στο Περιστέρι και δεν δίστασαν να πυροβολήσουν με καλάσνικοφ, ώστε να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη, όμως κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ