Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής μετά τον σάλο: Μας κατηγορείτε για κάτι σκοταδιστικό ενώ κατ’ ουσίαν είναι πρωτοποριακό

Συνεχίζεται ο σάλος για τα βίντεο με την θεωρία του “αγέννητου παιδιού” που είχαν σταλεί από την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής για προβολή στα Γυμνάσια της χώρας.

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τις προηγούμενες ημέρες την απόσυρση του προγράμματος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» που προοριζόταν για τα Γυμνάσια της χώρας, έπειτα από τις αντιδράσεις που ξέσπασαν.

Στα βίντεο προβάλλεται και υποστηρίζεται η θεωρία ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ενώ επισημαίνεται ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή. Υποστηρίζεται ακόμη ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμη κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

Ιωάννα Μαρή: Αυτό που υπηρετούμε είναι επιστημονικό

Η Ιωάννα Μαρή, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι», υποστηρίζοντας πως αυτά που υπηρετούν ως Εταιρεία είναι επιστημονικά και όχι αναχρονιστικά.

«Μας κατηγορείτε ότι είναι κάτι σκοταδιστικό, αλλά κατ΄ουσίαν είναι πρωτοποριακό. Έχουν μιλήσει επιστήμονες γι’ αυτό το θέμα και τη σχέση του παιδιού με τη μητέρα, η οποία δημιουργείται από την σύλληψη. Δεν φορτώνουμε κανέναν με τα λεγόμενά μας, το τί θα συμβεί στο παιδί μετέπειτα στη ζωή του, ευθύνεται ο πατέρας και η μητέρα του παιδιού», ανέφερε η κ. Μαρή.

«Είμαι και εγώ μητέρα και είχα και εγώ αυτά τα άγχη. Ωστόσο, δεν μείναμε στην ενοχή αυτού που δε γνωρίζαμε αλλά φροντίσαμε να μεταδώσουμε στον κόσμο αυτά που γνωρίζουμε. Είναι μείζονος σημασίας της εμβρυικής ζωής στην μετέπειτα ψυχική και σωματική υγεία ενός ανθρώπου. Συνεργαζόμαστε με επιστήμονες. Είναι επιστημονικά αυτά που υποστηρίζουμε», συμπλήρωσε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ