Εργαζόμενοι στις διευθύνσεις Μεταφορών για ”μαϊμού” διπλώματα οδήγησης: Δεν αντέχουμε να στοχοποιούμαστε, πρέπει να θωρακιστεί το σύστημα

Έκκληση προς το Υπουργείο Μεταφορών απευθύνουν οι εργαζόμενοι των διευθύνσεων μεταφορών προκειμένου να θωρακιστεί το σύστημα των εξετάσεων οδήγησης, με αφορμή τα κυκλώματα που εξέδιδαν μαϊμού διπλώματα κατόπιν λαδώματος.

«Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα το διάτρητο σύστημα και ζητούσαμε μέτρα για να θωρακιστεί το σύστημα, για να μην καίγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Το έχουμε πει με όλους τους τόνους και αναδείξαμε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δεν κλείνουμε τα μάτια αλλά δεν λύνεται από εμάς. Συνάδελφοι δεν μπορούν να δεχθούν άλλο να στοχοποιούνται. Είναι αυτονόητο ότι τα καταγγέλλουμε, τα καταδικάζουμε και να πούμε διερευνήστε τα μέχρι τέλους. Το θέμα είναι όμως να θωρακιστεί το σύστημα», δήλωσε στον Realfm 97, 8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος, Βέτα Πανουτσάκου.

Όπως τόνισε η κ. Πανουτσάκου, «τα πληροφοριακά συστήματα του υπ. Μεταφορών δεν διασυνδέονται μεταξύ τους. Στο υπουργείο Μεταφορών υπάρχει χρόνια ένα σώμα επιθεωρητών για όλες τις διαδικασίες του υπουργείου. Δεν έχω δει ποτέ μία έκθεση για τα διαδικαστικά ζητήματα, δηλαδή να δει τις τρύπες πάνω στις οποίες χορεύει ο καθένας, να βάλει φραγμό στους τυχόν επίορκους» , επισημαίνοντας πως «για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είχαμε βγάλει δελτία Τύπου και οι περιφερειάρχες και το υπουργείο Μεταφορών τα έριξαν στο καλάθι των αχρήστων. Η καταγγελία για τη Φθιώτιδα είχε γίνει από συνάδελφο πριν από δύο χρόνια και η απάντηση απέναντι στην συνάδελφο ήταν να την αλλάξουν δύο υπηρεσίες, στην ουσία την ”σούταραν” και την πέρασαν πειθαρχικό γιατί διατάρασσε την ηρεμία και τη γαλήνη της υπηρεσίας. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να αλλάξουν οι εισαγγελείς για να έρθει αυτή η υπόθεση στην επιφάνεια».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ