Έρευνα της ΑΔΑΕ για τις επισυνδέσεις σε όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας – Ζητεί επιπλέον στοιχεία από τον Αλέξη Τσίπρα

Την σύσταση ομάδας ελέγχου η οποία θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις των παρόχων κινητής τηλεφωνίας για έλεγχο όλων των αρχείων τους σχετικά με άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών διαφόρων προσώπων ανακοίνωσε η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών)

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 και ελήφθη σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, επικεφαλής της Ομάδας Ελέγχου θα είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αρχής, Χρήστος Ράμμος. Παράλληλα πρόκειται να διερευνηθεί εάν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών τεσσάρων ατόμων. Η απόφαση που ελήφθη ήταν οριακή, με ψήφους 4 επί των 7 μελών της ΑΔΑΕ.

Επίσης, σύμφωνα με την ΑΔΑΕ, έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και «σε όποιον άλλον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος, παραστεί ανάγκη κατά την εξέλιξη του ελέγχου».

Στην απόφαση σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, θα αποστείλει αίτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα όπου θα ζητεί «τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ την 7.12.2022, με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα προαναφερόμενα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών».

Δείτε αναλυτικά την απόφαση της ΑΔΑΕ ΕΔΩ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ