Επτά γυναίκες μηνύουν τον Μητροπολίτη Δωδώνης: “Εσύ μας κακοποιείς διπλά”

Μήνυση σε βάρος του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου καταθέτουν επτά γυναίκες, μετά τις εξοργιστικές δηλώσεις που έκανε για τους βιασμούς και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Οι επτά αυτές γυναίκες πρόκειται να καταθέσουν την μήνυση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με βάση τον αντιρατσιστικό Νόμο, ενώ σε επιστολή τους προς το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αναφέρουν απευθυνόμενες στον Μητροπολίτη Δωδώνης ότι “Εσύ μας κακοποιείς διπλά”.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης Δωδώνης τόνισε ότι “δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει” και συμπλήρωσε ότι δεν είναι βιασμός όταν μια γυναίκα μένει έγκυος, γιατί η σύλληψη παιδιού προϋποθέτει τη συμμετοχή και των δύο.

Η επιστολή των επτά γυναικών

Αναλυτικά, στην επιστολή τους στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, οι επτά γυναίκες αναφέρουν τα εξής:

“ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ”

Βάρβαρο να σε κακοποιούν δυο φορές. Είμαστε γυναίκες, μανάδες, κόρες, κάποιες από μας έχουν υποστεί σωματική και λεκτική βία, έχουμε βιώσει τον τρόμο, τον ρατσισμό.

Σήμερα αντικρύσαμε τον ίδιο τρόμο στην τηλεόραση. Στο πρόσωπο ενός μαυροντυμένου άνδρα που παριστάνει τον Ιερέα. Που η Εκκλησία στην οποία τόσο πολύ πιστεύουμε τον ανέχεται να παριστάνει τον Ιερέα.

ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ, τα λόγια σου χειρότερα και από τον ίδιο τον βιασμό.

Ο κήρυκας αγάπης γίνεται κήρυκας μίσους προσπαθώντας να κερδίσει λίγη δημοσιότητα.

Γι αυτό σε μηνύουμε, γιατί ΞΕΡΟΥΜΕ ότι οι δικοί σου δεν θα σε τιμωρήσουν

Μαριάννα Πολιτίδου

Αναστασία Καρακατσάνη

Νίνα Χαιμαντά

Αλεξάνδρα Τσαλίκη

Αναστασία Υφαντή

Παναγιώτα Μπενέκου

Αρίστη Σάρρα

Άρθρο 1
Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους
1.Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ