Επιτήδειοι εξαπατούν ιερείς στην Πάτρα

Επιτήδειοι εξαπατούν ιερείς στην Πάτρα

 

Δύο χρόνια μετά την εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε ιερείς σε όλη την Ελλάδα, κάποιοι που είτε ανήκουν στα ασύλληπτα μέλη της σπείρας, είτε άλλοι που θέλησαν να μιμηθούν τη δράση τους, άρχισαν να δραστηριοποιούνται σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, εξαπατώντας και πάλι ιερείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο μήνα άγνωστοι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν τουλάχιστον τρεις ιερείς, με το πρόσχημα ότι εργάζονται στο επικουρικό ταμείο κληρικών. Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι άγνωστοι δράστες τηλεφώνησαν σε ιερείς και τους ζήτησαν προσωπικά στοιχεία ή την καταβολή χρημάτων, για τη δήθεν εκκαθάριση της σύνταξης ή του εφάπαξ που δικαιούνται.

Με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά και στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, η περιφερειακή διεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εφιστά την προσοχή στους ιερείς, ώστε να μην πείθονται εύκολα, όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία.

Επίσης, με την ίδια ανακοίνωση, η Αστυνομία καλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να μην πείθονται εύκολα, όταν τους πλησιάζουν άγνωστα άτομα, είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενικών τους προσώπων, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των ίδιων συγγενικών προσώπων.

Έκτος όμως από τις ανακοινώσεις, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που επιχειρούν να εξαπατήσουν ιερείς. Εκτός από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από τις καταθέσεις των ιερέων, οι αστυνομικοί προσπαθούν να αξιοποιήσουν και όποιο άλλο στοιχείο μπορεί να έχουν στην διάθεσή τους από την εξάρθρωση της σπείρας τον Φεβρουάριο του 2012.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ