Επίθεση στην Πάρνηθα: Διαψεύδουν την αγοραπωλησία ναρκωτικών τα θύματα – «Δέχθηκαν μαχαιριές όσο ήταν στους υπνόσακους»

Τα θύματα της άγριας και βίαιης επίθεσης που είχε σημειωθεί στην Πάρνηθα, όπου είχαν μεταβεί προκειμένου να καθαρίσουν το δάσος από τα σκουπίδια, διαψεύδουν κατηγορηματικά μέσω του enikos.gr τον ισχυρισμό της αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, που, σύμφωνα με τους δράστες, στάθηκε η αφορμή για το αιματηρό περιστατικό.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά 

Συγκεκριμένα, οι 5 συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος των δύο εθελοντών, ισχυρίστηκαν στις Αρχές, ότι το επεισόδιο δημιουργήθηκε συνεπεία αγοροπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, που έλαβε χώρα όταν βρέθηκαν στο ίδιο σημείο με τους εθελοντές, την πρώτη φορά. Όπως είπαν, επειδή θεώρησαν ότι η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας που αγόρασαν, δεν αντιστοιχούσε στα χρήματα που έδωσαν, αποφάσισαν να επιστρέψουν και να επιτεθούν.

«Δεν υπήρξε αγοραπωλησία ναρκωτικών»

Από την άλλη πλευρά, τα θύματα ξεκαθαρίζουν μέσω του enikos.gr πως η επίθεση που δέχθηκαν ήταν εντελώς αναίτια, και πως εκτυλίχθηκε όπως ακριβώς έχουν καταθέσει ενώπιον των Αρχών.

«Κάναμε πεζοπορία 32 χλμ με το στίγμα μου στη διάθεση όλων των εθελοντών που μπορούσαν να το δουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Περπατούσαμε και καθαρίζαμε. Είναι άκρως αστείο να συνέβη αυτό για να κάνω με τους εθελοντές μου εμπόριο ναρκωτικών. Είναι δυνατόν; Αυτό που ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι δεν έγινε ποτέ. Δεν υπήρξε αγοραπωλησία ναρκωτικών. Επιτέθηκαν τελείως αναίτια. Τα θύματα αρχικά χάρηκαν πάρα πολύ με το γεγονός των συλλήψεων, ωστόσο όλο αυτό τους στεναχωρεί, γιατί δεν είναι αλήθεια» ξεκαθαρίζει στο enikos.gr ο κ. Βασίλης Σφακιανόπουλος, ιδρυτής του Πανελλαδικού Εθελοντικού Κινήματος “Save your Hood”, ο οποίος είναι φίλος των δύο θυμάτων της επίθεσης.

Κάλεσμα σε συμβολική διαδρομή το Σάββατο

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν τα θύματα του άγριου περιστατικού, είναι πως «δεν λυγίζουμε από τέτοιες καταστάσεις, και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για καθαρά βουνά, αλλά και ασφαλή. Με αφορμή τις συλλήψεις των δραστών, θα πραγματοποιήσουμε το Σάββατο μία συμβολική διαδρομή, όπου από τις ταβέρνες θα μεταφερθούμε στο σημείο του εγκλήματος και από εκεί θα καθαρίσουμε όλο το δάσος, μέχρι πίσω. Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει, εάν το επιθυμεί».

Η εθελοντική ομάδα “Save Your Hood”, έχει πραγματοποιήσει εδώ και 3μιση χρόνια, συνολικά 6.463 δράσεις με 54.000 εθελοντές, με τον ιδρυτή Βασίλη Σφακιανόπουλο, να τονίζει πως «δεν πρόκειται να κατέστρεφα όλη αυτή την τεράστια και σημαντική δράση, για τον λόγο που ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι. Αυτή είναι η ζωή μου. Νιώθω περισσότερο ασφαλής όταν κοιμάμαι σε μία σκηνή στο βουνό, παρά στο σπίτι μου. Δυστυχώς για τα θύματα δεν ισχύει αυτό, μετά από αυτό που συνέβη. Οι δράστες επιτέθηκαν στα παιδιά όσο ήταν μέσα στους υπνόσακους. Υπάρχουν μαχαιριές σε έναν από τους υπνόσακους. Οπότε τι συζητάμε;».

Πώς έφτασαν οι Αρχές στις 5 συλλήψεις

Όπως έγραψε χθες το enikos.gr, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των δραστών συλλέγοντας βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες σε παραπάνω από 30 σημεία και σε απόσταση άνω των 18 χιλιομέτρων από το συμβάν, από καταστήματα και επιχειρήσεις κατά μήκος του δρομολογίου που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους από το όρος της Πάρνηθας προς τις οικίες τους.

Από την ανάλυση του υλικού, προέκυψε ότι οι δράστες επέβαιναν σε δύο οχήματα, ενώ χαρτογραφήθηκαν και τα δρομολόγια που ακολούθησαν προς το σημείο που έλαβε χώρα η έκνομη πράξη, καθώς και η αποχώρηση τους από αυτό.

Άρθηκε το τηλεφωνικό τους απόρρητο

Παράλληλα, στη διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως πληροφορείται το enikos.gr, συνέβαλε η μελέτη, ανάλυση και αξιοποίηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών που περιήλθαν χέρια των Αρχών με τη διαδικασία της άρσης απορρήτου τηλεπικοινωνιών, έπειτα από σχετικό αίτημα.

Η αίτηση για την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών αφορούσε τόσο το σημείο όπου έλαβε χώρα το επίμαχο συμβάν, όσο και κατά μήκος του δρομολογίου των οχημάτων των δραστών, πριν και μετά την πράξη. Εν συνεχεία, αιτήθηκε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων τηλεφωνικών συνδέσεων, από την οποία προέκυψαν συνομιλίες μεταξύ των κατηγορούμενων.

Από τις συνομιλίες αυτές, εξήχθη το συμπέρασμα ότι οι κατηγορούμενοι διατηρούν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους, καθώς συνομιλούν αρκετά συχνά στο τηλέφωνο, ενώ αναφέρονται αρκετά συχνά στο επίμαχο γεγονός και φοβόντουσαν μήπως τους εντοπίσουν και συλληφθούν από τις διωκτικές Αρχές.

Υπό παρακολούθηση οι δράστες

Όσο οι έρευνες των Αρχών ήταν σε εξέλιξη, συστάθηκε ομάδα αστυνομικών, η οποία ήταν επιφορτισμένη με τη διακριτική επιτήρηση των κατηγορουμένων.

Πρωινές ώρες της 20/06/2024 πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών στις περιοχές των Αχαρνών και του Αιγάλεω, όπου και συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι. Κατά τη διενέργεια σωματικών ελέγχων, κατασχέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, τύπου πεταλούδα, και πλήθος κινητών τηλεφώνων. Επίσης, κατασχέθηκαν και τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την προσέγγιση και τη διαφυγή του από τον τόπο του συμβάντος.

Τι ισχυρίστηκαν οι δράστες για την επίθεση

Εξεταζόμενοι από αστυνομικούς, οι συλληφθέντες αποδέχθηκαν τις σε βάρος τους πράξεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι το επεισόδιο δημιουργήθηκε συνεπεία αγοροπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, που έλαβε χώρα κατά την πρώτη προσέγγιση, μεταξύ των θυμάτων και των δραστών. Συγκεκριμένα, επειδή θεώρησαν ότι το βάρος της ναρκωτικής ουσίας που αγόρασαν, δεν αντιστοιχούσε στο χρηματικό ποσό που έδωσαν, αποφάσισαν να επιστρέψουν και να τους επιτεθούν.

Σήμερα, Παρασκευή (21/06), οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιων του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Μόλις ένα λεπτό διήρκησε η πρωτοφανής, άγρια και αναίτια δολοφονική επίθεση, που δέχθηκαν δύο νεαροί εθελοντές από 7-8 άτομα το βράδυ της Παρασκευής (24/05) στην Πάρνηθα. Οι δύο εθελοντές είχαν μεταβεί στο σημείο προκειμένου να καθαρίσουν το δάσος από τα σκουπίδια, σύμφωνα με τον φίλο τους Βασίλη Σφακιανόπουλο, ο οποίος ήταν παρών, μόλις λίγα μέτρα μακριά και ξύπνησε από τις κραυγές τους, καθώς φώναζαν βοήθεια.

Οι νεαροί, ηλικίας 33 και 32 ετών, είχαν αποφασίσει να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, κοντά στην Κρύα Πηγή Φυλής, όταν λίγο μετά τη 01:00 τη νύχτα μια ομάδα 7-8 ατόμων τους επιτέθηκε απρόκλητα, χτυπώντας τους με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ ένας εκ των εθελοντών δέχθηκε και 4 μαχαιριές. «Ήταν μία τυφλή δολοφονική επίθεση. Πού να το φανταζόμασταν πως από μία τριήμερη αποστολή, θα καταλήγαμε στο νοσοκομείο; Εγώ κοιμόμουν με μία άλλη εθελόντρια και ξυπνήσαμε από τις κραυγές των φίλων μας που φώναζαν απελπισμένα βοήθεια, αφού δέχονταν τα απανωτά χτυπήματα των δραστών» είχε πει στο enikos.gr ο κ. Βασίλης Σφακιανόπουλος, ιδρυτής του Πανελλαδικού Εθελοντικού Κινήματος “Save your Hood”.

Οι δράστες αρχικά, εμφανίστηκαν ξαφνικά στο σημείο με δύο αυτοκίνητα. Βγήκαν έξω, και ζήτησαν τον λόγο από τους δύο εθελοντές που βρίσκονταν μέσα στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, με τους ίδιους να απαντούν ψύχραιμα πως είναι μέλη εθελοντικής ομάδας. «Τους φώναζαν, τους επιτέθηκαν φραστικά και τους τραμπούκισαν με διάφορους τρόπους. Τους ρωτούσαν τι ομάδα είναι, από πού κατάγονται, εάν είναι αναρχικοί». Στη συνέχεια, μπήκαν ξανά στα οχήματά τους και αποχώρησαν, χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί τα όσα ακολούθησαν έπειτα από 10 λεπτά.

«Προσπαθούσε να έρθει προς το μέρος μου, ενώ ήταν καλυμμένος ολόκληρος με αίμα»

Όπως είπε ένα από τα θύματα της επίθεσης, όταν οι δράστες επέστρεψαν για δεύτερη φορά, φώναζαν «Κάναμε Comeback». Το επόμενο που θυμάται ο κ. Σφακιανόπουλος, είναι οι φωνές των φίλων του που δέχονταν ανελέητα τα χτυπήματα στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματος αλλά και τις μαχαιριές. «Άκουσα τα αυτοκίνητα να σταματάνε και θυμάμαι ακόμη τις κραυγές αγωνίας και βοήθειας από τα παιδιά και τους ήχους των χτυπημάτων. Πήγα προς το μέρος τους. Ο Μιχάλης ήταν σε κατάσταση σοκ, και τα αίματα έσταζαν από το κεφάλι του, είχε καλυφθεί τελείως το αριστερό του μάτι. Μου είπε “άσε με εμένα, πήγαινε στον Γιώργο”. Γυρίζω και τον αντικρίζω αιμόφυρτο να προσπαθεί να έρθει προς τα εμένα, καλυμμένος ολόκληρος με αίμα. Είχε δεχθεί 3 μαχαιριές στην πλάτη και μία στο μπράτσο, ενώ από τα χτυπήματα, του έσπασαν και τη μύτη».

Τα δευτερόλεπτα περνούσαν και η αιμορραγία του εθελοντή που δέχθηκε τις 4 μαχαιριές δεν σταματούσε. Τότε, ο κ. Σφακιανόπουλος άρπαξε τις σακούλες σκουπιδιών, τις οποίες χρησιμοποίησε προκειμένου να σταματήσει η ροή του αίματος από το μπράτσο του. «Εν μέρει, τον “έσωσα” εγώ. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν σκεφτόμουν να δράσω με αυτόν τον τρόπο. Το αίμα πεταγόταν από το χέρι του ασταμάτητα. Η επίθεση διήρκησε περίπου 1 λεπτό, όλα έγιναν υπερβολικά γρήγορα. Δεν πρόλαβα να δω κανέναν από τους δράστες».

Ο εφιάλτης ωστόσο δεν σταματά εδώ. Όπως λέει στο enikos.gr, ο κ. Σφακιανόπουλος, δέχεται απειλητικά μηνύματα στα social media έπειτα από το βίαιο και άγριο περιστατικό. «Είναι πάρα πολλά αυτά τα μηνύματα. Μου γράφουν “πώς και δεν την έπαθες και εσύ; Αν ήμουν εγώ στην θέση τους, θα σας είχα ξεκάνει όλους”. Κάποια από αυτά είναι πολύ έντονα και απειλητικά».

Οι φωτογραφίες – σοκ

Όπως περιέγραψαν στα social media οι ίδιοι οι εθελοντές, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν κατά την διάρκεια της επίθεσης, καθώς ήταν ξαπλωμένοι στο πάτωμα. «Ξεκίνησαν να μας χτυπούν και να μαχαιρώνουν δίχως έλεος» λέει ένα εκ των θυμάτων και συμπληρώνει πως πριν καλά-καλά προλάβουν να κάνουν οτιδήποτε, οι δράστες είχαν φύγει.

«Ήταν σαν αγέλη και σαν όχλος ξεκίνησαν να μας χτυπάνε. Φάγαμε μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο. Ξεκίνησαν να μας βαράνε, τον Γιώργο τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στην πλάτη και μια στο χέρι». Όπως λέει το ένα από τα δύο θύματα της δολοφονικής επίθεσης, αν δεν τους βοηθούσε ο αρχηγός της αποστολής, ο οποίος κοιμόταν ελάχιστα μέτρα μακριά, ο φίλος του θα είχε καταλήξει από αιμορραγία.

«Ο Γιώργος είχε πάρα πολλή αιμορραγία, ειδικά στο χέρι, και ήμασταν 40 λεπτά από το Αττικό που πήγαμε μετά. Του είχαν σπάσει και τη μύτη, του την έκαναν κομμάτια. Αν δεν τον έδενε ο Βασίλης θα τον χάναμε από την αιμορραγία», τονίζει.

Οι ίδιοι καταλήγουν λέγοντας: «Έχουμε συναντήσει από κοντά όλα τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου (αρκούδες, λύκους κτλ) ωστόσο εν τέλει μόνο ο άνθρωπος μας έβλαψε».

 

Exit mobile version