Επίθεση στη Νομική Σχολή: Στον εισαγγελέα οι 6 συλληφθέντες – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται οι έξι συλληφθέντες για την επίθεση που συνέβη σε εκδήλωση στη Νομική Σχολή στις 30 Απριλίου και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός διδακτορικού φοιτητή.

Οι έξι συλληφθέντες, όπως και άλλα τρία άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και τα στοιχεία τους δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση (συμμορία) απαρτιζόμενη από άτομα που έχουν οργανωθεί με σκοπό την από κοινού, κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο, τέλεση κακουργήματος και πλημμελημάτων με τα οποία επιδιώκεται η προσβολή της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας ή της περιουσίας, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη βία, εξύβριση και φθορά πράγματος που είναι τοποθετημένο σε δημόσιο χώρο και χρησιμεύει για κοινό όφελος, άνευ πρόκλησης του παθόντος, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για απείθεια.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία 29χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη – παρεμπόδιση δικαιοσύνης.

Οι έξι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες (Τρίτη, 13/5) κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε για την επίθεση στη Νομική, έπειτα από συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και εξέτασης μαρτύρων, προέκυψε η σύσταση και ένταξη των κατηγορουμένων σε δομημένη εγκληματική οργάνωση, η οποία λειτούργησε κατόπιν λεπτομερούς σχεδιασμού κινήσεων και ανάθεσης ρόλων στα μέλη της, επιδιώκοντας τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελημάτων και συγκεκριμένα βαριά σωματική βλάβη και διατάραξη της λειτουργίας της υπηρεσίας, παράνομης βίας και πρόκληση φθορών εντός των χώρων του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι τέσσερις από τους συλληφθέντες κατά δήλωσή τους είναι φοιτητές, ενώ ο 25χρονος, ο οποίος φέρεται να κατείχε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση, παρεμπόδισε τη διενέργεια της έρευνας στο σπίτι του, παρά τη δήλωση της ιδιότητας και της σχετικής ανακοίνωσης από τους αστυνομικούς.

Οι ρόλοι

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διακριβώθηκε ο ρόλος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ως εξής:

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα και χώρους, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

Exit mobile version