Επίθεση με βιτριόλι: Τα κενά και οι ανακρίβειες στην απολογία της Eφης Κακαράτζουλα

«Ξέρω ότι δεν άξιζε για κανέναν αυτό που έκανα», είπε η Εφη Κακαράτζουλα απολογούμενη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της έδρας γιατί επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

της Αννας Κανδύλη

Ωστόσο, ακόμη και μετά από όλο αυτόν τον πόνο που βλέπει ότι έχει προκαλέσει, αλλά και την κατακραυγή του κόσμου, δεν έσκυψε το κεφάλι. Επί δύο ώρες, με απόλυτη ψυχραιμία, σχεδόν απαθής, με φωνή που δεν έσπασε ούτε όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες της καμένης από το καυστικό υγρό Ιωάννας, αμέσως μετά την επίθεση, που σόκαραν όλους τους υπόλοιπους εντός της δικαστικής αίθουσας, προσπαθούσε να δικαιολογήσει την πράξη της.

Να πείσει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα, αλλά μόνο «να πονέσει, όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου» και ότι ο μόνος λόγος που προχώρησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη ήταν ο 40χρονος Νώντας, καθώς και η πεποίθησή της ότι η Ιωάννα τής έλεγε ψέματα για τη σχέση τους.

«Μου είχε γίνει εμμονή. Ετσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης… Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών, μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει…».

βιτριόλι-Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η αρχή

Οπως είπε, όλα ξεκίνησαν το 2017. Τότε γνωρίστηκε με τον Νώντα και έκαναν σχέση, σταθερή σύμφωνα με την κατηγορούμενη και όχι περιστασιακή, όπως είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο 40χρονος. Λίγο καιρό μετά μπαίνει στο «κάδρο» της και η Ιωάννα. Το θύμα, ωστόσο, στην κατάθεσή του, περιγράφοντας τη γνωριμία του με τον εν λόγω άνδρα, μίλησε για μια εντελώς τυπική γνωριμία.

«Τον Νοέμβριο του 2018 δέχθηκα αίτημα φιλίας από άγνωστο άνδρα, είχαμε κοινή φίλη την κατηγορούμενη και έκανα αποδεκτό το αίτημα… Είναι ο Νώντας. Στη συνέχεια, δέχθηκα μήνυμα από την κατηγορούμενη γι’ αυτό το θέμα, μου ζήτησε να τον διαγράψω γιατί σχετίζεται με εκείνον, δεν ρώτησα λεπτομέρειες. Της είπα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα από τη στιγμή που μου το ζητάς εσύ που είσαι γνωστή μου και τον διέγραψα».

Την ίδια περιγραφή για τη σχέση του με την Ιωάννα είχε δώσει και ο 40χρονος κατά την κατάθεσή του. «Την Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει διά ζώσης. Πριν από τέσσερα χρόνια, της είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει.

Ετσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα…». Στο μυαλό της κατηγορουμένης, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. «Οσες φορές τον ρώτησα, δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες… Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά… Αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν, δεν θα είχα πράξει έτσι. Δεν με καθησύχαζε».

Δεν δίστασε, δε, να επιτεθεί και στο θύμα: «Εφταιξε στο ότι με περιέπαιζε πίσω από την πλάτη μου…». Τα όσα ισχυρίστηκε δεν έπεισαν την Ιωάννα.

Οπως είπε αμέσως μετά το πέρας της απολογίας της Εφ. Κακαράτζουλα: «Περίμενα να ακούσω κάποιες απαντήσεις. Δυστυχώς, και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση». Και δεν έπεισαν, καθώς, όπως σημειώνει ο νομικός παραστάτης της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας: «Η κατηγορούμενη κατά την απολογία της ισχυρίστηκε ότι ήθελε να εκδικηθεί την Ιωάννα, επειδή πίστευε ότι εξαιτίας της κινδύνευε η ελεύθερη σχέση που διατηρούσε με τον 40χρονο. Ανέφερε ότι δήθεν παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του 40χρονου και είχε διαπιστώσει ότι αυτό κάποιες φορές βρισκόταν πλησίον της οικίας και της εργασίας της Ιωάννας. Το γεγονός αυτό τάχα της ενίσχυσε την πεποίθηση ότι διατηρούσαν σχέση

 

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

 

Επίθεση βιτριόλι

 

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ