Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο ιερέας

Ενώπιον της 24ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, οδηγήθηκε σήμερα ο ιερέας που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη. Αυτή τη φορά, ο υπό καθαίρεση ιερέας εμφανίστηκε στα δικαστήρια χωρίς να φοράει ράσα.

Έδωσε συμπληρωματική απολογία για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του στους δημοσιογράφους, εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να μην αναβαθμιστεί η κατηγορία. Το εάν τελικά η κατηγορία θα μετατραπεί σε απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι κάτι που θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο και θα συγκληθεί το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του star, ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, υποστηρίζει πως αυτή η ενέργειά του δεν σχετίζεται με την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Εξάλλου, ο ίδιος θεωρεί ότι η αναβάθμιση της κατηγορίας βασίζεται μόνο στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επέμεινε στους ισχυρισμούς του, ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία έχει ζητήσει πραγματογνωμοσύνη.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο υπό καθαίρεση ιερέας επέστρεψε στην φυλακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε κατά των μητροπολιτών όταν πληροφορήθηκε ότι το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση καθαίρεσης του, για παλαιότερη υπόθεση που τον βάρυνε, την οποία ο ίδιος δεν αποδέχεται και θεωρεί “σκευωρία”. Ο κατηγορούμενος έχει υποστηρίξει πως αγόρασε το υγρό από το διαδίκτυο έναντι 45 ευρώ, ενώ από την αρχή έχει εκφράσει την μετάνοιά του για την επίθεση και έχει ζητήσει συγγνώμη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ