Κορονοϊός: Αγνώριστος ο bodybuilder Βασίλης Μοϊντίνης – Έμεινε διασωληνωμένος για 2 μήνες και έχασε 42 κιλά

Ο κορονοϊός έκανε αγνώριστο τον bodybuilder Βασίλη Μοϊντίνη. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του bodybuilding έμεινε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ για δύο μήνες με αποτέλεσμα να χάσει 42 κιλά.

«Έπειτα από 3 ημέρες αγωγής στο σπίτι, το οξυγόνο μου πήγε στο 70. Πήγα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και μου είπε ο γιατρός ότι πρέπει να μπω στην εντατική και να διασωληνωθώ. Στην αρχή φοβήθηκα δεν ήθελα να το κάνω και μου είπε ο άνθρωπος ‘θα πας μέχρι την πόρτα και θα πεθάνεις'” είπε στον ΑΝΤ1 ο αθλητής του bodybuilding, Βασίλης Μοϊντίνης.

«Δεν πρόλαβα να εμβολιαστώ, καθώς είχα κάνει ένα χειρουργείο. Νόσησα στις 27 Μαΐου και είχα ραντεβού για το εμβόλιο στις 2 Ιουνίου. Πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο» τόνισε ο ίδιος.

Αν και έχει αποσωληνωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, όπως εξομολογήθηκε έχει ακόμα πρόβλημα στην κίνηση και στην αναπνοή του καθώς και υπολείμματα στους πνεύμονες.

Οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν «Γολογθά» για μήνες

Με αφορμή όσα είπε ο αθλητής, ο Καθ. Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, επεσήμανε «δεν μπορώ να σας περιγράψω τον «Γολγοθά» που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι για μήνες, ακόμη και να σχηματίσουν τον αριθμό σε ένα τηλέφωνο, να παρακολουθήσουν τηλεόραση, να μπορέσουν να αναπνέουν και να κινηθούν κανονικά. Υπάρχει ο φόβος να μην μπορέσεις να επανέλθεις ποτέ».

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι «το 10% των ασθενών που βγαίνουν από τις ΜΕΘ παρακολουθούνται και μετά την έξοδο τους από τα νοσοκομεία, ακριβώς διότι αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ