Επίθεση με βιτριόλι – Λύτρας: Ασέβεια η απουσία της κατηγορουμένης

Διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η Ιωάννα, που βρήκε το ψυχικό σθένος να παραστεί στη σημερινή διαδικασία, συγκλόνισε τόσο με την παρουσία της όσο και με τις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως “για ακόμη μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι”.

Απόστολος Λύτρας: Δεν μιλάμε για συγγνώμη, δεν ήρθε καν για να είναι με σκυμμένο το κεφάλι

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, μετά τη διακοπή της δίκης μίλησε για την απουσία της κατηγορουμένης, κάνοντας λόγο για “ασέβεια” προς το δικαστήριο αλλά και το θύμα της επίθεσης.

“Εγώ το είχα προβλέψει εδώ και μέρες, ότι η κατηγορούμενη δεν θα έρθει στο δικαστήριο, δεν θα αντικρίσει την Ιωάννα. Νομίζω ότι ασέβεια προς το δικαστήριο ήταν και ασέβεια προς την Ιωάννα το να μην προσέλθει και να ακούσει για τι κατηγορείται, γιατί η σημερινή ημέρα ήταν η απαγγελία της κατηγορίας από τον κύριο εισαγγελέα και έλειπε η κατηγορούμενη. Να ακούσει και να καταλάβει τι ακριβώς έκανε. Της διάβασε όλο το κατηγορητήριο χωρίς να είναι εκεί” δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας στους δημοσιογράφους.

“Δεν μιλάμε για συγγνώμη, μιλάμε ότι δεν ήρθε καν για να είναι με σκυμμένο το κεφάλι. Νομίζω ότι είναι τραγικό”, συμπλήρωσε.

Σχετικά με το ότι ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Σάκης Κεχαγιόγλου, ζητεί να αλλάξει η κατηγορία που προβλέπει 15 χρόνια, είπε:

“Αυτά έχουν ειπωθεί. Αυτή τη στιγμή η κατηγορία είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Έχουν αποφανθεί ήδη οι εισαγγελείς και οι δικαστές με το βούλευμά τους. Από εκεί και μετά περιμένουμε και την ακροαματική διαδικασία. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι η κατηγορία θα παραμείνει ίδια. Νομίζω όλα γίνονται για εντυπώσεις όσον αφορά την υπεράσπιση”.

Αναφερόμενος στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, δήλωσε πως “είδατε η γυναίκα, πραγματικά, πώς ήρθε ενώπιον του δικαστηρίου. Δεν υπάρχει κάποια ποινή για τη γυναίκα που της έκανε αυτή τη ζημιά”.

Σάκης Κεχαγιόγλου: Η κατηγορούμενη θα εμφανιστεί στην πορεία της υποθέσεως

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Σάκης Κεχαγιόγλου είπε από την πλευρά του ότι:

“η εντολέας μου επέλεξε να μην παραβρεθεί σήμερα στην έναρξη της συνεδρίασης. Εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους της. Στην πορεία της υποθέσεως θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που θα πρέπει να δώσει με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο δικάζεται”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “άποψη της υπερασπίσεως, την οποία εξέθεσα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι ότι είναι απολύτως νομικά λανθασμένη η κατηγορία την οποία αντιμετωπίζει και ότι από απόπειρα ανθρωποκτονίας θα πρέπει το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως είναι η νομολογία όλων των ελληνικών δικαστηρίων μέχρι σήμερα. Είμαστε απολύτως βέβαιοι, ότι η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού θα είναι απόφαση νομιμότητος και όχι σκοπιμότητος”.

Η συνομιλία Κεχαγιόγλου με την Ιωάννα

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου αναφέρθηκε και στη συνομιλία του με την Ιωάννα, λέγοντας:

“ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα της υπόθεσης γιατί θέλησα να της εκφράσω την προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση σε σχέση με την τραγική περιπέτεια την οποία βιώνει και θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια. Η συμπάθεια της υπερασπίσεως και προσωπικά εμού στο θύμα της υπόθεσης, στην κα Παλιοσπύρου δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω ή θα συμβιβαστώ στην εκτέλεση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων”.

Όπως είπε, “η υπόθεση είναι ομολογημένη από πλευράς της εντολέως μου ως προς τα πραγματικά περιστατικά. Δέχεται ότι είναι η δράστιδα της επιθέσεως. Υπάρχει διαφωνία ως προς τον νομικό χαρακτηρισμό. Κατά την άποψή μου και το αποτέλεσμα της δίκης ως προς την ενοχή είναι απολύτως προβλέψιμο”.

Σε ερώτηση για την Ιωάννα και τι του απάντησε όταν της μίλησε, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι “μου είπε ότι αντιλαμβάνεται και δέχεται αυτά που της είπα και ξεχωρίζει την ανθρώπινη διάσταση του θέματος από τον ρόλο μου ως υπερασπιστή. Την άκουσα ιδιαίτερα ψύχραιμη για τη θέση στην οποία βρίσκεται και εκφράζω τον θαυμασμό μου για την ψυχική αντοχή αυτής της κοπέλας. Αλλά δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον και δεν λειτουργώ με λαϊκισμούς και σκοπιμότητες. Θα κάνω το χρέος μου όπως έκανα πάντα για όλους τους πελάτες μου”.

Για την απουσία της κατηγορούμενης από τη δίκη, ο συνήγορός της είπε ότι είναι δικονομικό δικαίωμά της. “Η ίδια σε επιστολή της προς το δικαστήριο είπε ότι θα εμφανιστεί σε επόμενες συνεδριάσεις”.

Σε ερώτηση εάν φοβήθηκε να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την Ιωάννα σήμερα, ο κ. Κεχαγιόγλου απάντησε “ρωτήστε την ίδια”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ