Επίθεση με βιτριόλι: Αποφασισμένη η Ιωάννα να παραστεί στη δίκη – Τι είπε για την ποινή

Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

“Θα επιστρατεύσω όλες μου τις δυνάμεις. Με εφόδια την ηθική μου, αλλά και τα βαριά και επίπονα τραύματα που φέρω στο κορμί και στο πρόσωπό μου, θα ξεκινήσω για άλλη μία μάχη. Αυτή της δικαίωσης. Θα πάω στη δίκη, δεν το απαιτώ μόνο εγώ η Ιωάννα, το απαιτεί η αλήθεια…”.

του Νέστορα Δημαρά

Με τα λόγια αυτά προς την οικογένειά της, τη γιατρό της και τους δικηγόρους της, η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανακοίνωσε την οριστική απόφασή της να παρευρεθεί την προσεχή Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που θα δικάσει την υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της το πρωινό της 20ής Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα.

Στις ίδιες συζητήσεις που κάνει η ίδια με τους οικείους της, δεν κρύβει την επιθυμία της η κατηγορούμενη να υποστεί τη «μέγιστη δυνατή ποινή για την επίθεση που μου κατέστρεψε τη ζωή».

Απέναντί της η 36χρονη Εφη Κ., κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο. Να σημειωθεί πως στην απολογία της η 36χρονη είχε υποστηρίξει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά λόγω ενός προσωπικού θέματος είχε εμμονή με το θύμα.

Τα τελευταία 24ωρα η Ιωάννα δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook ανατριχιαστικές φωτογραφίες στις οποίες αποκαλύπτει πώς ήταν το πρόσωπο και το χέρι της μετά το πρώτο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, λίγες ημέρες μετά την επίθεση εναντίον της.

Με το ερώτημα «ποια Δικαιοσύνη το αποκαθιστά αυτό;», η Ιωάννα θύμισε τη 15η Σεπτεμβρίου, ημέρα που ξεκινά η δίκη, προσθέτοντας: «Ξέρω ότι πολλοί δεν κατανοούν… Δεν αντιλαμβάνονται πόσο πόνο, πόση αδικία και πόση απόγνωση κρύβει αυτή η φωτογραφία. Είναι μόνο μια ένδειξη από το πρώτο μου χειρουργείο. Θα ακολουθήσουν δεκάδες. Οχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να είμαι φυσιολογικός άνθρωπος».

βιτριόλι ιωάννα

Σε δηλώσεις του στη Realnews, ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, επεσήμανε πως «η Ιωάννα απαιτεί Δικαιοσύνη γι’ αυτή τη βάρβαρη και εγκληματική πράξη.

Η Ιωάννα θα έρθει στο δικαστήριο, είναι δυνατή και θα αντέξει να δει την κατηγορούμενη. Δεν ξέρω αν η κατηγορούμενη θα αντέξει να έρθει στο δικαστήριο. Στη δίκη θα παρουσιαστούν αρκετά νέα στοιχεία που θα είναι αποκαλυπτικά. Αλλωστε, οι έρευνες για την αποκάλυψη συνεργού που υποστήριξε τη δράστιδα συνεχίζονται».

Οι επεμβάσεις 
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Τμήματος Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων του Θριασίου, Μαρία Καλοφώνου που μίλησε στην «R», οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ιωάννα προέρχονται από τα πρώτα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι.

«Συνολικά, έχουν γίνει εννέα χειρουργεία στα οποία υπήρξε αφαίρεση του καμένου δέρματος και τοποθετήθηκε τεχνητό δέρμα. Ηταν η πρώτη φάση της αποκατάστασης. Στο πρόσωπο και το σώμα της έχουν τοποθετηθεί μοσχεύματα. Τα τραύματα είναι κλειστά, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού υπήρξε συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής στο Μονπελιέ της Γαλλίας», ανέφερε η Μ. Καλοφώνου.

Να σημειωθεί πως η ίδια έχει κληθεί και θα καταθέσει στη δίκη, ενώ τόνισε στην «R» πως «είναι ελάχιστα γνωστό ότι η ζωή της Ιωάννας δεν κινδύνευσε μόνο από την επίθεση, αλλά και από βαριές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Οπως επίσης γνωρίζει πολύ καλά η Ιωάννα πως το δέρμα της δεν μπορεί να αποκατασταθεί, θα υπάρχουν σημάδια για όλη τη ζωή της…».

Από την πλευρά της, η δράστις της επίθεσης έχει αναφέρει στην απολογία της ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά απλώς να την πληγώσει και να της προκαλέσει τραύματα.

«Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω, αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς, ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη αυτή ενέργειά μου θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο “Γολγοθά” που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου», έχει καταθέσει η 36χρονη.

Ερώτημα, ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί και το πραγματικό κίνητρο της Εφης Κ., το οποίο η ίδια δεν έχει ακόμα διευκρινίσει με σαφήνεια.

«Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω, ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα έως τώρα», έχει καταθέσει η δράστις ενώπιον του εισαγγελέα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

βιτριόλι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ