Επίθεση με βιτριόλι: Γρίφος το εάν θα εμφανιστεί η δράστις στη δίκη – Τι λένε οι δικηγόροι της Ιωάννας

Για τις 30 Σεπτεμβρίου έχει διακοπεί η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου και γρίφος παραμένει η στάση της κατηγορουμένης για το εάν θα παραβρεθεί ή όχι.

Ορισμένες πληροφορίες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ALPHA, λένε ότι η δράστις δεν δείχνει διάθεση να δώσει το παρών στο δικαστήριο, αν και η τελική απόφαση λογικά θα διαμορφωθεί μετά και τη συζήτηση που θα έχει με τον συνήγορό της, Σάκη Κεχαγιόγλου.

Μιλώντας στον ALPHA, ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι «εγώ έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα παραβρεθεί» και πρόσθεσε «είναι δικαίωμά της. Δεν κάνει κάποια παρανομία ή κάποια κατάχρηση με το να μην εμφανιστεί. Δίνει ο νόμος το δικαίωμα να μην εμφανιστεί η κατηγορούμενη και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εάν εμφανιστεί το κλίμα θα είναι λίγο βαρύ από τους παρευρισκόμενους, τους δημοσιογράφους κ.α. Πρόθεσή της είναι να μην δείξει το πρόσωπό της, να μην κοιτάξει κατάματα την Ιωάννα, να μην εκτεθεί. Η τακτική είναι αυτή. Ενδεχομένως να έρθει μόνο στην απολογία της και να δεχτεί κάποιες ερωτήσεις».

Ο κ. Λύτρας υποστήριξε ότι «γνώμη μου είναι ότι ακόμη και σήμερα η κατηγορούμενη παίρνει χαρά από την πράξη της. Είναι σοκαριστικό, αλλά αυτό πιστεύω» και πρόσθεσε ότι «σε πεντέμιση χρόνια θα είναι εκτός φυλακής. Το γνωρίζει».

Τι είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας για το εάν θα ακουστούν νέα στοιχεία στη δίκη

“Ακούγεται ως τραγική ειρωνεία να δηλώνει ότι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση σε σχέση με την κατάσταση, σωματική και ψυχολογική στην οποία έχει φέρει την Ιωάννα” τόνισε ο άλλος συνήγορος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, “η δράστις δικαιούται να μην αισθάνεται καλά, όμως αποτελεί ύβρη ως προς το θύμα της επίθεσης να δηλώνει ότι βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση”.

Ως προς το εάν θα ακουστούν νέα στοιχεία στη δίκη, ο κ. Αλεξανδρής τόνισε ότι «τόσο από τις μαρτυρίες που θα εισφερθούν όσο και από τη δικογραφία θα δείτε αρκετά πράγματα που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά και πιστεύω ότι δεν θα μείνουν αμφιβολίες για το τι ήθελε να κάνει η δράστις και ότι ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας και σε ποια κατάσταση πραγματικά βρίσκεται ακόμη και σήμερα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η εμφάνιση της κατηγορουμένης στο δικαστήριο – η οποία θα υποχρεωθεί να το κάνει- θα συνεισφέρει καθώς υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία που δεν έχουν γίνει γνωστά. Η απουσία της καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως το από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό. Σε προσωπικό επίπεδο η Ιωάννα θα ήθελε επίσης να πάρει κάποιες απαντήσεις από τη δράστιδα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ