Επίθεση με βιτριόλι: Είχε καταδικαστεί πριν από 21 χρόνια η χαρτορίχτρα που μιλούσε με τη δράστιδα

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη χαρτορίχτρα με την οποία μιλούσε η 36χρονη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εκπομπή «Live News», το πρόσωπο που εμπιστευόταν και άκουγε η κατηγορούμενη για την επίθεση είχε καταδικαστεί πριν από 21 χρόνια για απάτη.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2000 η χαρτορίχτρα είχε καταδικαστεί για απάτη έπειτα από καταγγελίες πολιτών, τους οποίους εξαπατούσε αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η 67χρονη -τότε, 88χρονη σήμερα- γυναίκα από τα Μέγαρα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερη. Μόνη μάρτυρα κατηγορίας ήταν η αστυνομικός που τη συνέλαβε, καθώς κανένα από τα θύματά της δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Αυτή η γυναίκα ήταν χαρτορίχτρα με τα μαντζούνια που μιλούσε με την 36χρονη δράστρια της επίθεσης με το βιτριόλι και ήταν αυτή που της μιλούσε για μάγια και για λύσεις στα αισθηματικά της προβλήματα.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» (3 Φεβρουαρίου 2000) για τη χαρτορίχτρα:

Χαρτορίχτρα επίθεση με βιτριόλι

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» (5-6 Φεβρουαρίου 2000):

Χαρτορίχτρα επίθεση με βιτριόλι

Η σύλληψη της χαρτορίχτρας το 2000

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», κατόπιν καταγγελιών για εξαπάτηση που έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, μία αστυνομικός πήγε στο σπίτι της χαρτορίχτρας ισχυριζόμενη ότι έχει διάφορα αισθηματικά προβλήματα. Όταν άκουσε τα «προβλήματα», η 67χρονη τότε γυναίκα είπε στην αστυνομικό ότι κάποιος της έχει κάνει μάγια, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της 36χρονης δράστιδας της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας.

Η χαρτορίχτρα ζήτησε από την αστυνομικό 500.000 δραχμές (1.500 ευρώ) για να πάει στην Κωνσταντινούπολη και να λύσει τα μάγια. Η αστυνομικός επέστρεψε για δεύτερη φορά στο σπίτι της  67χρονης με τα χρήματα, τα οποία ήταν προσημειωμένα, και τότε έγινε η σύλληψή της.

Συνεχίζει τη δράση της η χαρτορίχτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, η ηλικιωμένη γυναίκα εξακολουθεί να δέχεται κόσμο στο σπίτι της και να συνεχίζει τη «δράση» της.

Επίθεση με βιτριόλι: Ήταν “επαγγελματική” αποκαλύπτει μάρτυρας “κλειδί”

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αναμένεται να καταθέσει “πολύ σοβαρά στοιχεία” στη δίκη της 36χρονης δράστιδος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Μία ημέρα μετά την συγκλονιστική εμφάνιση της Ιωάννας στο δικαστήριο, ο μάρτυρας “κλειδί” αποκαλύπτει ότι η φρικτή επίθεση ήταν “επαγγελματική” και διαβεβαιώνει ότι θα καταθέσει στο δικαστήριο όσα έχει δει και έχει ακούσει.

Πρόκειται για τον Θεόδωρο Κεσόγλου, ιδιοκτήτη κουρείου στην Καλλιθέα, όπου η 36χρονη είχε στήσει καρτέρι στην Ιωάννα πριν από ενάμιση χρόνο.

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που βίωσε τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το αποτρόπαιο έγκλημα.

επίθεση με βιτριόλι

Τι αποκαλύπτει ο αυτόπτης μάρτυρας

“Η Ιωάννα είναι δυνατή, πήρε την κατάσταση στα χέρια της, να ζήσει”, δηλώνει ο αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος βρέθηκε και χθες στο δικαστήριο καθώς γνωρίζει το θύμα και όπως είπε, “η Ιωάννα ακούει, βγάζει δικά της συμπεράσματα και θα δει την εξέλιξη”.

Αναφερόμενος στη διακοπή της δίκης και την απουσία της κατηγορουμένης, τόνισε ότι “περιμέναμε όλοι να γίνει το δικαστήριο, δυστυχώς δεν έγινε και η Ιωάννα ήταν δίπλα στους φίλους, σε όλους τους μάρτυρες και απλά άκουγε”.

βιτριόλι-Ιωάννα

Ο Θεόδωρος Κεσόγλου πρόκειται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας και ξεκαθαρίζει πως “θα καταθέσω πάνω στη δίκη το τι έχω δει και το τι έχω ακούσει, όχι κάτι παραπάνω, για να βοηθήσουμε, να δούμε ακριβώς τι έχει γίνει”.

Μάλιστα, όπως προσθέτει, τα στοιχεία που θα καταθέσει είναι “πολύ σοβαρά”.

Αναφερόμενος στη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι, σχολίασε πως “ήταν πάρα πολύ επαγγελματικό αυτό που έγινε”.

Σχετικά με τα όσα συνέβησαν πριν από ενάμιση χρόνο, περιέγραψε ότι “η Ιωάννα με τα πόδια, μέσα σε αυτό το χάος, μπόρεσε και έκανε τα βήματά της προς το φαρμακείο, μόνη της”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.