Δίκη για βιτριόλι: Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα να κληθούν οι μάρτυρες “κλειδιά”

Συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου με την απολογία της κατηγορούμενης.

Της Άννας Κανδύλη

Την απόρριψη του αιτήματος των δικηγόρων της Ιωάννας να κληθούν ως μάρτυρες ο 36χρονος άνδρας και μία φίλη της Έφης Κακαράτζουλα που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι πρότεινε στο Δικαστήριο ο Εισαγγελέας της έδρας.

Όπως είπε ο εισαγγελέας:

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ.

Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα» είπε ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε:

Βιτριόλι - Έφη Κακαράντζουλα

«Το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία».

Η έδρα αποσύρθηκε για να αποφανθεί επί του αιτήματος.

βιτριόλι-Ιωάννα Παλιοσπύρου

Μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη βλάβη ζήτησε ο Κεχαγιόγλου

Νωρίτερα, ο συνήγορος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με γραπτό αίτημα.

Επίσης δήλωσε πως «είμαι βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα αφεθεί ελεύθερη χωρίς παρέμβαση από κανένα παράγοντα της δίκης να αναπτύξει τη θέση της. Είναι δικαίωμά της».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ