Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη: “Ο 50χρονος θέλει να συμπαρασταθεί στην πρώην σύζυγό του” λέει ο δικηγόρος του

Ο 50χρονος τώρα θέλει… να συμπαρασταθεί στην 49χρονη, δηλώνει μέσω του δικηγόρου του ο πρώην σύζυγος της γυναίκας, που της επιτέθηκε με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη. Η 49χρονη κινδυνεύει να χάσει την όρασή της εξαιτίας του καυστικού υγρού που της έριξε ο δράστης, στο καρτέρι που της έστησε στην επιχείρηση καθαρισμού ιματισμού όπου εργάζεται, πριν από μερικά 24ωρα. 

Ο δικηγόρος του 50χρονου, Θανάσης Ηλιόπουλος, τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι τώρα συνειδητοποιεί την πράξη του ο δράστης και εμφανίζεται μετανιωμένος αλλά και αποφασισμένος να σταθεί στο πλευρό της πρώην συζύγου του στον αγώνα που θα δώσει για την αποκατάσταση της υγείας της.

“Ο πελάτης μου συνειδητοποίησε τις τελευταίες ώρες τι έχει γίνει και είναι πραγματικά μετανιωμένος. Ζητάει συγγνώμη. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση γιατί η οικογένεια έχει και τέσσερα παιδιά. Είχε γίνει και μια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι σχέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό και η παθούσα είχε έρθει και έμενε στο σπίτι του στην Καλαμάτα… Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να συζητήσω τις συνθήκες της πράξης, από τη στιγμή που δεν έχουμε πάρει ούτε καν τη δικογραφία. Δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να συμπαρασταθεί και να σταθεί με τον οποιονδήποτε τρόπο για το θέμα της αποκατάστασης της υγείας της”, είπε ο δικηγόρος του δράστη.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι γνωρίζει το ζευγάρι 20 χρόνια και ήταν αυτός που ανέλαβε να εκδώσει το συναινετικό διαζύγιο. Όπως υπογράμμισε, ο πελάτης του προς το παρόν δεν έχει δώσει απάντηση για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη. “Δεν μπόρεσε να μου δώσει καμία εξήγηση. Τις τελευταίες ώρες έχει συνειδητοποιήσει τι πραγματικά έχει γίνει. Δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, ακόμη και για τις συνθήκες της πράξης” είπε ο δικηγόρος του.

“Με είχε φεσώσει, θόλωσα”

Οι οικονομικές διαφορές φαίνεται πως ήταν το κίνητρο της ειδεχθούς επίθεσης με καυστικό υγρό που εξαπέλυσε ένας 50χρονος κατά της 49χρονης πρώην συζύγου του, στη Μεσσήνη.

Δράστης και θύμα ήταν παντρεμένοι στο παρελθόν και είχαν αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά, ενώ η γυναίκα είχε άλλα δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο. Το ζευγάρι χώρισε το 2015, και μεταξύ τους, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, υπήρχαν κάποιες προστριβές κυρίως γιατί ο άνδρας δεν κατέβαλε την προβλεπόμενη διατροφή.  Ωστόσο, δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Η 49χρονη πριν από λίγους μήνες του ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι γιατί είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είχε πού να μείνει με τα παιδιά της. Έτσι το τελευταίο χρονικό διάστημα δράστης και θύμα ζούσαν μαζί, κάτω από την ίδια στέγη.  Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχέση τους ήταν “συμβατική” και οι δυο τους είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπήρχε τίποτα ερωτικό ανάμεσά τους.

Ο 50χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο δράστης είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν να ρίξει άκουα φόρτε (υδροχλωρικό οξύ) στην πρώην σύζυγό του ήταν καθαρά οικονομικοί. “Με είχε φεσώσει, χρωστούσε παντού. Είχε κάνει οικονομικά ανοίγματα στα οποία δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και έπαιρνε διαρκώς χρήματα από εμένα. Θόλωσα και το έκανα” φέρεται να υποστήριξε, ενώ δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ