Επίθεση από ιερέα σε παιδί ΑμεΑ μέσα στην εκκλησία – Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Επίθεση από ιερέα σε ΑμεΑ καταγγέλλουν γονείς στην Πτολεμαΐδα, με την τοπική κοινωνία να είναι σοκαρισμένη με το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες σε εκκλησία της πόλης.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, πριν από λίγες μέρες, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτικής Μακεδονίας ένας ιερέας επιτέθηκε φραστικά σε βάρος ατόμου ΑμεΑ μέσα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Πτολεμαΐδας, κατά την διάρκεια της τέλεσης μνημόσυνου. Το αποτέλεσμα από την αποτρόπαια πράξη ήταν το παιδί να εγκαταλείψει τρέχοντας την εκκλησία ξεσπώντας σε κλάματα. Επί του θέματος, μάλιστα, τοποθετήθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Στέλιος Αντωναρίδης υποστηρίζοντας ότι «ο ιερέας επιτέθηκε φραστικά στο παιχνίδι χωρίς την παραμικρή αφορμή μέσα στην εκκλησία» και συμπλήρωσε πως «τέτοια φαινόμενα είναι προφανώς μεμονωμένα  και δεν αρμόζουν στις διδαχές της πίστης μας. Απαράδεκτο περιστατικό, δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές από εκπροσώπους της αγάπης και της αλληλεγγύης». 

Ταυτόχρονα, κάλεσε τον ιερέα να ζητήσει συγγνώμη. «Το λιγότερο που θα πρέπει να κάνει, είναι να ζητήσει συγγνώμη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωναρίδης. «Να ζητήσει συγγνώμη για την επιεικώς απρεπή συμπεριφορά του τόσο από το ίδιο το παιδί όσο και από την οικογένειά του», συμπλήρωσε. 

Η οικογένεια του παιδιού συγκρατήθηκε από τους παρευρισκόμενους στην τελετή για να μην απαντήσει στην απρεπή συμπεριφορά του Ιερέα μέσα στον ιερό χώρο της εκκλησίας, ενώ αναμένει να ζητήσει συγνώμη από το παιδί τους αλλά και τους ίδιους. Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια αναμένει την εξέλιξη της υπόθεσης για να δει αν θα κινηθεί διαφορετικά σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίσημη θέση από την Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου.  

Ο ιερέας αρνήθηκε να μιλήσει για το περιστατικό

Σε επικοινωνία που επιδίωξε το GRTimes με τον ιερέα, ο οποίος φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής του περιστατικού, αρνήθηκε να απαντήσει και να αναφέρει την δική του θέση για το συμβάν.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των κατοίκων της περιοχής δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω Ιερέας υποπίπτει σε απρεπή συμπεριφορά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ