Επικεφαλής Ρουμάνων πυροσβεστών: Δεν είπαμε πως οι φωτιές στην Ελλάδα μπορούν να σβηστούν σε μία ημέρα

Διαψεύδουν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα ΜΜΕ, ότι δήλωσαν πως οι φωτιές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να σβηστούν μέσα σε μία ημέρα. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, διαψεύδει τη φημολογία.

“Εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν είπαμε πως οι φωτιές που αναπτύχθηκαν στα σημεία που επιχειρούσαμε υπό τις οδηγίες του Έλληνα επικεφαλής μπορούν να σβηστούν σε μία ημέρα”, αναφέρεται στην επιστολή.

Αναφορικά με αναρτήσεις στο Facebook ότι η φωτιά θα μπορούσε να σβήσει με φωτιά, ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών σημειώνει ότι “χρησιμοποιούμε παρόμοιες μεθόδους με την Ελλάδα όταν σβήνουμε φωτιές στη Ρουμανία και η μέθοδος ‘φωτιά με φωτιά’ χρησιμοποιείται στη χώρα μας ως έσχατο μέτρο και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις δεν προτείνεται”.

Σημαντική είναι η συμβολή των ξένων πυροσβεστικών δυνάμεων που έχουν φτάσει στη χώρα μας για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών, που μαίνονται τα τελευταία 24ωρα. Τα ξημερώματα έφτασε στην Ελλάδα και η πολυπληθής αποστολή από τη Γερμανία. Προτιμήθηκαν άτομα που μιλούν ελληνικά ή έχουν ελληνική καταγωγή. Μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα βρίσκονται επίσης και επιχειρούν, πυροσβέστες από την Ουκρανία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ