Αυτό είναι το θηριώδες ρωσικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 που έφτασε στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Έφτασε στην Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης το θηριώδες αεροσκάφος Ilyushin Il-76 για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο ελληνικό αίτημα και με απόφαση Πούτιν, στέλνει δύο αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το ένα από τα δύο θηριώδη αεροσκάφη θα είναι μόνιμα σταθμευμένο στην Αθήνα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76, είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και αποκαλούνται “ιπτάμενα τάνκερ”. Το γιγαντιαίο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο “Ελ. Βενιζέλος” λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης και από σήμερα θα ριχτεί στη μάχη της αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Πιθανότατα θα συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Αρκαδία. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας ακόμη ένα Ilyushin Il – 76.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα κατέγραψε τη στιγμή της προσγείωσης του πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Αθήνα.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin Il-76, που αποστέλλονται ως έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα, είναι από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Σύμφωνα με τη Ρωσική πρεσβεία, το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δυο δεξαμενές του. Γεμίζει με νερό μέσα σε 12-15 λεπτά, το οποίο ρίχνεται από ύψος έως 50 μέτρα σε 8 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια, 600×100 μέτρα. Χάρη στην υψηλή ταχύτητα που αναπτύσσει, φτάνει γρήγορα ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές. Καθόλου τυχαία το αποκαλούν «υδάτινο βομβαρδιστικό». Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε Ελλάδα, Αρμενία, Ισραήλ, Συρία, Τουρκία, Χιλή κ.α.

Το ελικόπτερο Mi-8 μεταφέρει έως 5 τόνους νερό και χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, βάσει εμπορικών συμφωνιών με εταιρείες.

Δείτε βίντεο από παλαιότερες πτήσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ