«Έπεσαν» τα ενοίκια στην Ερμού

«Έπεσαν» τα ενοίκια στην Ερμού

Το μισό ενοίκιο, σε σχέση με αυτό που πλήρωναν το 2007, καταβάλλουν σήμερα οι έμποροι που διατηρούν καταστήματα στις ακριβές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως δείχνει νέα έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Αθηναϊκή Οικονομική, η οποία συνεργάζεται με τη διεθνή εταιρεία συμβούλων, Jones Lang LaSalle.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 2007-2008 τα υψηλότερα ενοίκια στην Ερμού (που είναι ο πιο εμπορικός δρόμος της πρωτεύουσας) έφταναν τα 220 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ σήμερα οι νέες μισθώσεις πραγματοποιούνται σε τιμές που κυμαίνονται στα 130 ευρώ ανά τ.μ.  (πτώση 41%).

Στην επόμενη κατηγορία καταστημάτων, που βρίσκονται σε λιγότερο εμπορικούς δρόμους, τα ενοίκια έχουν μειωθεί από τα 130 ευρώ ανά τ.μ. στα 40 ευρώ ανά τ.μ. (πτώση 70%). Όπως προκύπτει από την έρευνα, παρατηρείται αντικατάσταση παραδοσιακών κλάδων καταστημάτων με χώρους εστίασης, διατήρησης μικρών αποθεμάτων, συχνές προσφορές, σταδιακή μετατόπιση στο κέντρο της πόλης προς όφελος των μεγάλων αξόνων του παραδοσιακού κέντρου.

 

 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ