Επεισόδιο στον Έβρο: Τούρκοι άνοιξαν πυρ – Νεκρή μια γυναίκα

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στον Έβρο, όπου μια γυναίκα φαίνεται πώς έχασε τη ζωή της, έπειτα από πυροβολισμούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Evros-news.gr, Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον βάρκας με μετανάστες που επιχειρούσε να φτάσει στην ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου, στην περιοχή του Σουφλίου. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, φαίνεται ότι Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες βοηθούσαν διακινητές να περάσουν με δυο βάρκες στις οποίες επέβαιναν 11 μετανάστες, στην Ελλάδα. Όταν όμως ξεκίνησαν οι βάρκες προς την ελληνική όχθη, οι Συνοριοφύλακες που ήταν στο σημείο για περιπολία, άναψαν μεγάλους φακούς  -όπως συνηθίζουν σε αυτές τις περιπτώσεις- για να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο.

Οι Τούρκοι, όχι μόνο δεν άλλαξαν πορεία, αλλά, αντίθετα, προκειμένου να μην επιτρέψουν στους διακινητές με τους μετανάστες να επιστρέψουν πίσω, πυροβόλησαν τις βάρκες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα μια 22χρονη γυναίκα αφρικανικής καταγωγής.  Η ελληνική πλευρά φέρεται να απάντησε, πυροβολώντας προειδοποιητικά στον αέρα.

Η βάρκα έφτασε τελικά στην ελληνική πλευρά, με τις Αρχές να εντοπίζουν μέσα σε αυτή την νεκρή μετανάστρια που έφερε διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε για νεκροψία νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ οι υπόλοιποι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.  Σημειώνεται ότι κατά την διέλευση μόνο 6 άτομα,μεταξύ των οποίων κι ένα παιδάκι, κατάφεραν να περάσουν στη χώρα μας. Οι υπόλοιποι 5 πέντε έμειναν πίσω στην Τουρκία.

Νεότερες πληροφορίες πάντως που μεταδίδει η ΕΡΤ παρουσιάζουν μια διαφορετική εκδοχή για την τραγωδία. Συγκεκριμένα, όπως εικάζεται, υπήρξε διαφωνία μεταξύ του διακινητή και των μεταναστών, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα μια 22χρονη με 22αρι πιστόλι κατά πάσα πιθανότητα από τον διακινητή. Όπως διευκρινίστηκε τέτοιο πιστόλι δεν χρησιμοποιείται ούτε από την Τουρκική, αλλά ούτε από την Ελληνική Αστυνομία.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ