ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Έξι συλλήψεις για τα σημερινά επεισόδια – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, σήμερα το πρωί. Συνολικά, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 40 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι έξω από το σχολείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση φοιτητές και συλλογικότητες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια που είχαν γίνει και την προηγούμενη ημέρα. Ωστόσο, ακολούθησαν άγριες συγκρούσεις. Όπως περιγράφεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., άτομα που βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου και ήταν ντυμένα ομοιόμορφα στα μαύρα και με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έριξαν τέσσερις μολότοφ.

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πρωινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021), έξω από Επαγγελματικό Λύκειο στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στο ίδιο σημείο.

Για τον σκοπό αυτό εξ’ αρχής στον χώρο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή. Οι διατιθέμενες δυνάμεις εντόπισαν και προσήγαγαν πέντε (5) άτομα, τα οποία κατευθύνονταν προς το ανωτέρω σχολείο, εκ των οποίων τρία (3) συνελήφθησαν, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

ΕΠΑΛ Σταυρούπολη

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, άτομα τα οποία βρίσκονταν σε προαύλιο χώρο του ανωτέρω σχολικού συγκροτήματος, ομοιόμορφα σχεδόν ενδεδυμένα (με μαύρα ρούχα) και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, έρριψαν εξωτερικά αυτού αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τέσσερις (4) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).

Αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν διατεθεί στο σημείο, επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

ΕΠΑΛ Σταυρούπολη

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν σαράντα (40) προσαγωγές ατόμων, από τα οποία έξι (6) συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ