ΕΟΦ: «Λουκέτο» σε δυο φαρμακαποθήκες που αρνήθηκαν τον έλεγχο

«Λουκέτο» μπήκε σε δύο φαρμακαποθήκες καθώς αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΦ. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή της άδειας χονδρικής πώλησης για δύο φαρμακαποθήκες που λειτουργούν σε Κατερίνη και Θέρμη Θεσσαλονίκης, ενώ η αναστολή ισχύει έως ότου επιθεωρηθούν από τον ΕΟΦ.

Πλεύρης: Eλέγχονται οι φαρμακαποθήκες για τις ελλείψεις φαρμάκων – «Λουκέτο» σε όσους παρανομούν

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ότι έρχεται «λουκέτο» στις φαρμακαποθήκες που δεν θα συνεργαστούν στον έλεγχο.

Αναλυτικά, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή της άδειας χονδρικής πώλησης στη φαρμακαποθήκη OLYMPOS PHARM M.IKE, 2o χλμ Επαρχ.Οδού Κατερίνης-Ν.Εφέσου, 601 00 Κατερίνη, λόγω της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που αναφέρονται στο άρθρο 105 στοιχείο α) της Κ.Υ.Α. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/2013, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας.

Η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθεί από τον ΕΟΦ. Ως εκ τούτου η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται όσο διαρκεί η αναστολή να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα.

Παρομοίως, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την αναστολή της υπ. αριθμ. 22917/ 20/10/2021 άδειας χονδρικής πώλησης στη φαρμακαποθήκη ΑΖ ΦΑΡΜ Μ.ΙΚΕ, Προέκταση Καπετάν Χάψα 0, 57001 Θέρμη Θεσσαλονίκης, λόγω της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που αναφέρονται στο άρθρο 105 στοιχείο α) της Κ.Υ.Α. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/2013, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας.

Η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθεί από τον ΕΟΦ και, όπως επισημαίνεται, όσο διαρκεί η αναστολή η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ