Ένταση και τραυματισμοί στην ΑΣΟΕΕ

Ένταση και τραυματισμοί στην ΑΣΟΕΕ

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ, καθώς είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

Επεισοδιακή ήταν η επέμβαση της Αστυνομίας έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) στην οδό Πατησίων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΓΑΔΑ για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στο πεζοδρόμιο, εξωτερικά του Πανεπιστημίου, όπου οι αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν απλώσει προς πώληση διάφορα εμπορεύματα- «μαϊμού» και συνελήφθη ένας αλλοδαπός μικροπωλητής.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι υπόλοιποι μικροπωλητές, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη, επιτέθηκαν στους πρώτους αστυνομικούς και στη συνέχεια μπήκαν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικοί τούς ακολούθησαν και συνέλαβαν τέσσερις από αυτούς, την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την έξοδο της οδού Αντωνιάδου.

Επί της οδού Αντωνιάδου, επίσης, εντοπίστηκε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, γεμάτο με προϊόντα με τα οποία εφοδιάζονταν οι παράνομοι μικροπωλητές.

Στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών παρεμπορίου, όπως 2.120 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 281 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, αθλητικά παπούτσια, γυαλιά, ρολόγια κ.ά. Η καταμέτρηση των ειδών συνεχίζεται.

Από τις επιθέσεις των μικροπωλητών τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων του «Ξένιου Δία», των κλιμακίων καταπολέμησης του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας και των διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ