Ενοχή προτείνει για Ψωμιάδη ο εισαγγελέας

Ενοχή προτείνει για Ψωμιάδη ο εισαγγελέας

Την ενοχή του Μάκη Ψωμιάδη και των 4 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους περίπου 21 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κ. Κατεβάτης πρότεινε συγκεκριμένα,  και κατά περίσταση για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, την καταδίκη των Μάκη Ψωμιάδη, Χαρίλαου Ψωμιάδη του Γεωργίου, Χαρίλαου Ψωμιάδη του Παναγιώτη, της Φιλιώς Γεωργίου και του Αντώνη Κατσαρού.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό : “προέκυψε -κυρίως από το πόρισμα το ΣΔΟΕ αλλά και καταθέσεις μαρτύρων- ότι χρήματα υπήρχαν, παρά τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων. Είμαι υποχρεωμένος να προτείνω την ενοχή όλων των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται”.

Ο κ. Κατεβάτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο Χρυσόστομος Ψωμιάδης ήταν ο πραγματικός διοικητής της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως άλλωστε ομολόγησε και ο ίδιος, πως ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Γεωργίου υπέγραφε τις επιταγές, ενώ ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Παναγιώτη ήταν παρών σε συναντήσεις όπως αναφέρθηκε από τον κατηγορούμενο Αντ. Κατσαρό. Όσο για τη λογίστρια Φιλιώ Γεωργίου, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ήταν μία πολύτιμη συνεργάτης που γνώριζε όσα συνέβησαν και πρόσφερε την κάλυψη προκειμένου  να τελεστεί η υπεξαίρεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με αγορεύσεις συνηγόρων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ