Ενόργανη – Καταγγελία πρώην αθλήτριας: Από χτύπημα προπονητή είχα βγάλει αίμα στα γεννητικά μου όργανα

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στην ενόργανη γυμναστική. Μία από τις αθλήτριες, η Σοφία Δρέττα μιλώντας στο Star αναφέρθηκε στην κακοποίηση που δέχτηκε από προπονητή της.

Η Σοφία Δρέττα είναι μία από τις 35 πρώην αθλήτριες και αθλητές που πήραν την απόφαση να μιλήσουν για τα όσα εφιαλτικά, όπως λένε, έχουν ζήσει στα χέρια προπονητών. Την κακοποίηση από τον προπονητή της τη δέχτηκε σε ηλικία μόλις 6 ετών. Η αγάπη της για την ενόργανη μετατράπηκε σε εφιάλτη.

“Από χτύπημα που είχα από προπονητή μου είχα βγάλει αίμα στα γεννητικά μου όργανα. Νομίζω ότι είναι από τα χειρότερα που είχα βιώσει. Και μία πολύ δυνατή μπουνιά που είχα φάει στον αυχένα μου, πάλι από ξυλοδαρμό από τον προπονητή μου” περιέγραψε η πρώην αθλήτρια της ενόργανης.

“Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να μου περάσουν ότι αυτός ήταν ο φυσιολογικός τρόπος ζωής, ενώ δεν ήταν… Να με χτυπάνε, να με βάζουν σε μια διαδικασία να μην τρώω, να μην ξεκουράζω το σώμα μου καλά… Δεν ζήτησαν ποτέ μια συγγνώμη για όσα δημιούργησαν μέσα μας. Αυτό που γίνεται με την εισαγγελία είναι ηθική δικαίωση, να μη βιώσουν άλλα παιδιά αυτές τις εικόνες”, σημείωσε η Σοφία Δρέττα.

“Μιλάμε για σωματική κακοποίηση, ψυχολογική κακοποίηση και δυστυχώς και σεξουαλική κακοποίηση”, δήλωσε ο δικηγόρος αθλητριών ενόργανης γυμναστικής κ. Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ