Ενόργανη: Άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων για τους αθλητές που κατήγγειλαν κακοποιήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Την αστυνομία επισκέφθηκε ο νομικός εκπρόσωπος των αθλητών της ενόργανης που κατήγγειλαν ότι κακοποιούνταν σωματικά και σεξουαλικά, Αλέξανδρος Αδαμίδης προκειμένου να δώσει τα πρώτα στοιχεία που θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα. Έτσι ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση που συγκλονίζει τον αθλητικό χώρο.

Η ώρα του Εισαγγελέα έφτασε για την υπόθεση των 22 αθλητών της ενόργανης που αποκάλυψαν τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες των γυμναστηρίων. Όπως τόνισε στην ΕΡΤ3, η κ. Θεανώ Βαρβέλη, πρώην αθλήτρια της ενόργανης, “Ηρθε ο καιρός να μιλήσουν όλοι, όσοι έχουν βασανιστεί όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο αυτό και να έρθει η εξυγίανση κάποια στιγμή, αυτό ευχόμαστε. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που το κάνουμε”.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές που έχουν καταγγείλει τις σε βάρος τους κακοποιήσεις, από τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε ο Εισαγγελέας Αθήνας για την υπόθεση. Στη Θεσσαλονίκη, θα καταθέσουν περίπου δέκα αθλήτριες και αθλητές αλλά και οι μάρτυρες που προτείνουν, για να επιβεβαιώσουν όσα υποστηρίζουν. Συνολικά, οι καταγγέλλοντες έχουν φτάσει τους 35 και οι μάρτυρες τους 70. Οι αθλητές είναι αποφασισμένοι να ενημερώσουν για την υπόθεση και τα ευρωπαϊκά όργανα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΕΡΤ3/ΕΡΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ